MediaLab Live Stream

Je hebt vast wel gehoord van Facebook Live, een mogelijkheid om live te streamen op Facebook. Een leuke manier om je fans jou beter te laten leren kennen en aan je te binden. Maar wat is Facebook Live nu eigenlijk precies? En hoe kun je het zakelijk optimaal inzetten?

Antwoorden op deze vragen en nog veel meer informatie krijg je van ons op donderdag 11 mei tijdens MediaLab Livestream met iPad & iPhone. Je bent van harte welkom bij deze workshop, waarin we samen met Onswerk TV de mogelijkheden van Facebook Live inzichtelijk maken. De inloop is vanaf 9.00 uur, de eerste sessie start om 9.30 uur. In dit eerste deel leer je alles over opname- en montagetechnieken op je smartphone. Na de lunchpauze leer je hoe je een Live Stream opzet en wat je daarvoor nodig hebt. Rond 16.30 uur sluiten we af met een borrel, een mooie gelegenheid om indrukken uit te wisselen en collega’s uit het werkveld beter te leren kennen. Je kunt je via deze link aanmelden voor de training: https://medialablivestream.eventbrite.nl

Training
Livestream met iPad en iPhone is een praktijkgerichte training om zelf video’s te maken en live te streamen via Facebook. Dit MediaLab over filmen, monteren, online publiceren en Live Streamen met je smartphone is bedoeld voor iedereen die zelf video’s wil maken. Bijvoorbeeld om informatie of voorlichting te geven, een interview, voor training of lesdoeleinden, instructie, een bekendmaking of een impressie van een event. Na montage op telefoon of tablet kun je de video publiceren en delen op websites en social media.

Professionele filmers leren je in 1 dag de basistechnieken van filmen met je smartphone. Aan de hand van praktijkcases leer je over juiste standpuntkeuze, geluidopname en de juiste instellingen voor de beste opnames. Als je de opnametechniek onder de knie hebt leer je hoe je op je smartphone kleine verbeteringen aanbrengt en hoe je de clip online publiceert op Dropbox, YouTube, Vimeo en Social Media.

Na deze workshop is het toevoegen van een online video aan redactionele content een koud kunstje. Bovendien krijg je tips en adviezen over hoe je verschillende onderwerpen zoals een speech, een quote, een toelichting bij een persbericht of een bijzondere gebeurtenis het beste in beeld kunt brengen voor een aantrekkelijke video of Live Stream.

Een geschakelde Live Stream met meerdere smartphones en extra beelden en titels kan vooralsnog alleen met de iPhone en de iPad. Voor Android toestellen is er nog geen app die een geschakelde Live Stream mogelijk maakt.

Onderwerpen van de workshop:

 • smartphone en movie app’s;
 • randapparatuur (statief, microfoon, koptelefoon);
 • de omgeving, standpunt kiezen en opnames maken;
 • microfoon en audio opnemen;
 • praktijkcase filmen met de smartphone;
 • montage op de smartphone;
 • online publicatie;
 • de mogelijkheden van Vimeo en YouTube;
 • web-richtlijnen (overheid);
 • opzetten Live Stream;
 • storytelling, tips en adviezen.

Wat heb je nodig?

 • een smartphone en enkele app’s;
 • een YouTube, Vimeo en/of Dropbox account om je video op te plaatsen.

Tijdens de workshop krijg je praktijkoefeningen waarbij de trainers opspeldmicrofoontjes, koptelefoons, (tafel)statieven e.d. inzetten om het beste resultaat te krijgen. Als je dit zelf hebt, kun je dit meenemen en werken met je eigen materiaal.

Optie

Wil je hulp bij je eerste echte livestream? Dat kan. In een vervolgcursus helpen de trainers van Onswerk TV je met de echte uitzending. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de training.

Praktische informatie

Trainingsdag:
Donderdag 11 mei
09.30 – 16.30 uur (ontvangst vanaf 09:00 uur)

Prijs: € 359,- (incl. BTW)
De prijs is inclusief drankjes en een eenvoudige lunch.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Meld je dus op tijd aan!
Aanmelden: https://medialablivestream.eventbrite.nl

Aan het eind van de dag krijg je een wachtwoord en een websiteadres waar je de theorie nog eens na kunt lezen. Van alle lesonderdelen zijn aparte tutorials en handouts gemaakt zodat je naderhand nog zaken kunt opzoeken.