Art Hilversum en Foto Hilversum

31 juni 2017

Art Hilversum start de kunstmaand opnieuw met een overzichtstentoonstelling in Museum Hilversum. Deelnemers zijn naast kunstenaars van naam, zoals Wouter Stips, Paul Kubic, Mark van Praagh en Carla Kleekamp, ook enkele verrassende nieuwkomers als Hazel Ling en Fred Couprie. Naast Art is van 2 t/m 11 juni ook Foto Hilversum in het museum te bewonderen; vier fotoclubs laten hun beste werken zien.

In de overzichtstentoonstelling Art Hilversum is tien dagen lang het van 38 deelnemers te bewonderen. ‘De groepsexpo geeft een bijzonder goed beeld van de diversiteit en de maatschappelijke betrokkenheid van de Hilversumse kunstenaars’, aldus Christine Keemink, voorzitter van Art Hilversum. ’De tentoonstelling inspireert en geeft zin om ook de Open Atelierdagen te bezoeken.’ Deze worden voor de vijftiende keer gehouden tijdens het pinksterweekeinde en op zondag 11 juni. Om bezoekers te inspireren bij het kijken naar kunst geeft Diana Kostman rondleidingen in het museum en wordt de tentoonstelling op zondag 11 juni afgesloten met een muzikale tour.

Foto Hilversum
Deze tentoonstelling met werken van de fotoclubs ‘De Beeldjagers’, ‘Perspectief’, ‘’t Gooi’ en ‘9AF’ geeft de kunstmaand een extra dimensie. ‘Het museum heeft zich ontwikkeld tot een plek voor mediakunst en hierin speelt fotografie een belangrijke rol’, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum. ‘Juni is de maand waarin we kunst uit eigen stad tonen aan een breed publiek. Dit jaar is er ook een podium voor fotografie.’

De tentoonstellingen zijn in het weekend van 3, 4 en 5 juni gratis te bezoeken.