Museum Hilversum is tot en met 31 maart de thuisbasis voor ‘De Zilveren Camera 2018’, de belangrijkste prijs voor fotojournalistiek in Nederland. Ook dit jaar is er weer een buitenexpositie in de openbare ruimte van Hilversum en heeft het Museum Hilversum een boeiend educatief programma ontwikkeld voor het Basis-/ Voortgezet en Beroeps Onderwijs in Hilversum en ´t Gooi: ‘De Zilveren Camera Junior’.

In het museum kun je kijken, ontdekken en ervaren. Als school kun je met één of meerdere klassen deelnemen aan dit programma. Een unieke gelegenheid om voor of na een bezoek aan de expositie op basis van een aantal thema’s met de leerlingen te praten, te discussiëren en hen te inspireren om met andere ogen naar fotografie en media-uitingen te kijken. Ons programma sluit goed aan bij lessen en projecten op het gebied van bijvoorbeeld Media & Entertainment, Kunst & Cultuur, Maatschappij, Politiek en Geschiedenis. Daarbij staat plezier en verwondering voorop!

Educatief Programma: ‘Zilveren Camera Junior’
Het door Museum Hilversum ontwikkelde educatieprogramma bestaat uit een aantal onderdelen:
• Rondleidingen onder leiding van een Museumdocent;
• Speurwijzer;
• Fotografiewedstrijd.

Fotografiewedstrijd
Het thema van de ‘Zilveren Camera Junior’ is ook dit jaar: Mijn Dagelijks Nieuws. Wij zijn voor deze challenge op zoek naar de mooiste foto’s die dit thema weergeven. Docenten kunnen de wedstrijd in hun lessen integreren om leerlingen extra te motiveren.