‘Door de ogen van’ 100 fotografen en kinderen

Persbericht 13 maart 2019

Speciaal voor de fototentoonstelling ´Door de ogen van´, hebben vijftig fotografen en evenzoveel (ex)patiënten van KiKa samen bijzondere foto`s gemaakt. ´Kinderen die de ervaring van kinderkanker in hun bagage meedragen hebben in hun blik een extra dimensie´, aldus KiKa directeur Frits Hirschstein. ´Wij willen deze dimensie zichtbaar maken met fotografie.’ De werken zijn van 4 tot en met 7 april in Museum Hilversum te bekijken.

Foto Micky Hoogendijk & Rosanne

Ruim vijftig fotografen als Micky Hoogendijk en Jan Dirk van der Burg hebben zich belangeloos ingezet, samen met kinderen die kanker hebben (gehad). Elk duo heeft samen een onderwerp gekozen en dit gefotografeerd. ‘Rosanne praatte over zichzelf, en dat ze nu een jaar schoon is van kanker’, vertelt Micky Hoogendijk. ‘Dat is wat ik in dit beeld terug wil laten komen, ze is schoon van kanker, maar ook schoon als in mooi.´ De Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van den Burg heeft samen met Kay gefotografeerd: ‘Kay heeft tijdens zijn ziekte veel steun aan poes Sammy gehad en wilde graag een echt portret maken, met de aandacht op de ogen en het karakter van Sammy. Ik heb hem ook gefotografeerd maar dan samen met Kay waarbij Sammy als een soort van kattenmasker dient.’

Door de ogen van
De tentoonstelling is het initiatief van KiKa en Museum Hilversum. Er werken ruim vijftig fotografen belangeloos aan mee: Saskia Aukema, Boudewijn Bollmann, Arno Bosma, Saskia Bruinsma, Jan Dirk van der Burg, Selma van der Bijl, Cleo Campert, Popel Coumou, Linelle Deunk, Jasper Doest, Joris van Egmond, Marijn Fidder, Stella Gommans, Scarlett Hooft Graafland, Sarah Mei Herman, Micky Hoogendijk, Laura Hospes, Chris van Houts, Jitse de Jager, Gerald van der Kaap, Erik Kessels, Vicky Keulen, Sofie Knijf, Carla Kogelman, Menno Kok, Hans de Kort, Nico Kroon, Daniëlle Kwaaitaal, Bas Losekoot, Bertien van Manen, Elmer van der Marel, Hans van der Meer, Krijn van Noordwijk, Imke van Panhuijzen, Piek, Carla van de Puttelaar, Paul Ridderhof, Govert de Roos, Raymond Rutting, Jaap Scheeren, Martine Stig, Cornelie Tollens, Marieke van der Velden, Venus Veldhoen, Bert Verhoeff, Gerard Wessel, Fleur Wiersma, Sanne de Wilde, Henk Wildschut, Astrid Zuidema, Manon van der Zwaal. De werken in de tentoonstelling worden geveild via Catawiki, de volledige opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.