Educatie

Leerlingen van zowel basisscholen als middelbare scholen zijn van harte welkom in Museum Hilversum! Laat je inspireren door Mediakunst, leer kijken naar foto- en videokunst. Er zijn verschillende lespakketten beschikbaar. We bieden daarom museumlessen en rondleidingen aan voor zowel het primair als het secundair onderwijs. Interactie staat daarbij altijd centraal.

Museum Hilversum is tot en met 31 maart de thuisbasis voor ‘De Zilveren Camera 2018’, de belangrijkste prijs voor fotojournalistiek in Nederland bestaat 70 jaar. Ook dit jaar hebben we weer een boeiend educatief programma ontwikkeld voor het Basis-/ Voortgezet en Beroeps Onderwijs in Hilversum en ´t Gooi: De Zilveren Camera Junior. Een unieke gelegenheid om voor of na een bezoek aan de expositie, op basis van een aantal thema’s, met de leerlingen te praten en hen te inspireren om met andere ogen naar fotografie en media-uitingen te kijken. Dit programma sluit goed aan bij lessen en projecten op het gebied van bijvoorbeeld Media & Entertainment, Kunst & Cultuur, Maatschappij, Politiek en Geschiedenis. Daarbij staat plezier en verwondering voorop!

Het educatieprogramma bestaat uit:
– Rondleiding onder leiding van een Museumdocent;
– Kijkwijzer;
– Fotografiewedstrijd.

Klik hier om de kijkwijzer basisonderwijs of om de kijkwijzer voortgezet onderwijs te downloaden.

Wil je meer informatie over onze museumlessen? Neem contact op met Mirjam Slot en mail naar educatie@museumhilversum.nl. Ben je geen (docent van een) school, maar heb je toch interesse in een museumles? Voor naschoolse en buitenschoolse activiteiten passen we de lessen aan zodat ze aan je wensen voldoen.