Lezing Donna Verheijden – Nederlandse videokunst
25 november, 14:00 uur
Donna Verheijden bevraagt in haar werk de diepgaande invloed van reclame, pop- en beeldcultuur op ons leven. Tijdens deze middag licht ze haar werkwijze toe en bespreekt onder andere de film All the World’s a Stage – Ways of Seeing 2013 (onderdeel van de expositie Classic Video Art). Ze legt verbanden tussen hyperrealiteit en geënsceneerde werkelijkheden, massa en sociale media en hun onderliggende machtsstructuren.

Aansluitend (15:15 uur) leidt curator Nelly Voorhuis je rond over de tentoonstelling Classic Video Art.

De lezing en rondleiding zijn gratis in combinatie met een entreebewijs voor Museum Hilversum (museumkaarthouders en Vrienden gratis) en zijn ook los van elkaar te bezoeken. Aanmelden communicatie@museumhilversum.nl.

Still: Donna Verheijden | Found-footage filmstill All the World’s a Stage – Ways of Seeing 2013, 18’25″