Canon Zilveren Camera

De Canon Zilveren Camera 2015 is een nieuwe tentoonstelling met indrukwekkende persfoto’s van Nederlandse fotografen. Voor de tentoonstelling is een eigentijdse vormgeving bedacht; frames die als in een waterval naar beneden vallen en eindigen in  sokkels met prijswinnende foto’s. Iedere bezoeker krijgt een poster van een winnende foto mee naar huis.

Vijf weken lang toont het museum de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen en de meest indrukwekkende foto´s van over de hele wereld. Er hangen ruim 200 foto’s van de prijswinnaars in negen categorieën: Binnenland en Buitenland documentair, Cultuur & Entertainment, Binnenland en Buitenland nieuws, Dagelijks nieuws, Portret, Sport en Natuur & Milieu.

Festival voor Nieuwsfotografie
Fotoliefhebbers opgelet! Van 6 t/m 20 februari is de eerste editie van het Festival voor Nieuwsfotografie. Een inspiratiefestival over de actuele ontwikkelingen in de nieuwsfotografie.

Iedere middag om 14.00 uur een rondleiding
In een rondleiding van ongeveer 45 minuten nemen de gidsen van het museum je mee langs de tentoonstelling en vertellen de verhalen achter de foto’s. Met een toegangskaartje is de rondleiding gratis.