Nieuwe Streken

Nieuwe Streken – Schilderkunst in Beweging 16 maart t/m 17 april Nieuwe Streken tast de grenzen af van nieuwe media en schilderkunst. Ze laat zien hoe kunstenaars verschillende mogelijkheden en technieken omhelzen en integreren in hun werk. Welke streken zij uithalen om uitdrukking te geven aan ideeën en om ons als beschouwer aan het denken […]

Info

Mini World Champ

Mini World Champ – Installatie Thijs van Geloven
18 maart t/m 17 april
Thijs van Geloven beschouwt zijn schilderijen als objecten die hij met elkaar verbindt in ruimtelijke installaties. Zijn belangrijkste medium daarin is de verf, maar hij combineert dat met beeldschermen en geprinte beelden die hij sterk vergroot. Uiteindelijk zijn het niet meer dan pixels, rasters en kleur. Daarnaast gebruikt hij talrijke onorthodoxe middelen, zoals nagellak, LED projectoren, glitters en digitale microscopen.

In de installatie Mini World Champ ontstaat zo een reeks van werken, waarbij beelden eindeloos naar elkaar verwijzen en
noties als mooi en lelijk geen rol meer spelen. Thijs van Geloven is de winnaar van de Prijs voor Jong Talent 2017.

Rondleidingen

Er is dagelijks om 14.00 uur een gratis rondleiding, neemt een gids bezoekers mee langs de werken in het museum en kom je alles te weten over de tentoonstelling. Aanmelden is niet nodig. Voor groepen is het ook mogelijk om op andere tijden een afspraak te maken.

Info