Trigger – Ruud de Wild

22 april t/m 28 mei De vrees voor het einde der tijden is hem met de paplepel ingegoten en het thema geweld heeft op indringende wijze zijn persoonlijke pad gekruist. Maar hij vecht terug. Hij beseft dat we allemaal nietig zijn – en hij weigert nietig te zijn. TRIGGER is zijn persoonlijke verhaal, zijn beschouwing […]

Info

Art Hilversum

Art Hilversum start de Kunstmaand met een overzichtsexpositie in Museum Hilversum. Tien dagen lang tonen 39 Hilversumse kunstenaars hun nieuwste werken en geven daarmee de bezoeker een blik op de kunst van vandaag.

De feestelijke opening van de groepstentoonstelling is op vrijdag 2 juni om 20.00 uur in het museum.


Tegelijkertijd toont het museum de tentoonstelling Foto Hilversum met werken van vier fotoclubs die gezien moeten worden.

De fotografen van de  fotoclubs De Beeldjagers, Perspectief, ’t Gooi en 9AF tonen het beste van Hilversumse bodem. De Hilversumse fotograaf Ahmet Polat, Fotograaf des Vaderlands 2016, opent de tentoonstelling op 2 juni om 16 uur.

Rondleidingen

Er is dagelijks om 14.00 uur een gratis rondleiding, neemt een gids bezoekers mee langs de werken in het museum en kom je alles te weten over de tentoonstelling. Aanmelden is niet nodig. Voor groepen is het ook mogelijk om op andere tijden een afspraak te maken.

Info

Trigger – Ruud de Wild

22 april t/m 28 mei

De vrees voor het einde der tijden is hem met de paplepel ingegoten en het thema geweld heeft op indringende wijze zijn persoonlijke pad gekruist. Maar hij vecht terug. Hij beseft dat we allemaal nietig zijn – en hij weigert nietig te zijn. TRIGGER is zijn persoonlijke verhaal, zijn beschouwing op een thema dat ’afschuwelijk actueel is’.

Ruud besloot een paar jaar geleden, van het thema dat hem al een groot deel van zijn leven bezig houdt, een expositie te maken. Om in ieder geval zijn kinderen uit te kunnen leggen wat er aan de hand is in de wereld. Hij bezocht Auschwitz met een overlevende, verdiepte zich in de oorlog van Joegoslavië en laat middels zijn schilderijen vele conflicten in de wereld de revue passeren.

’Dochter van Edith en Otto’ toont Anne Frank met half over haar hoofd een rode balk waarin het laatst uitgegeven gevangenennummer van Auschwitz staat. De pijl in de andere rode balk verwijst naar alle andere slachtoffers. Het werk ’Far Away So Close, geïnspireerd op de tekst van U2 uit 1993, gaat over Berlijn waar de muur net is gevallen en iedereen zoekende is. In ’Lay Down All Your Guns’ stelt De Wild de vraag: waar was jij op 9/11, wat deed jij op het moment dat Theo van Gogh werd vermoord en Pim Fortuyn?

De Wild wil met TRIGGER vooral de vraag stellen; wat zou jij doen? Wanneer haal jij de trekker over? Het resultaat is een tentoonstelling voor iedereen! Je wordt uitgedaagd tot nadenken, maar bovenal is de tentoonstelling een multimediale beleving die je gewoonweg zelf wilt ervaren!