Canon Zilveren Camera 2016

Museum Hilversum nodigt je uit om de beste persfoto’s van het afgelopen jaar te bekijken. De Canon Zilveren Camera is de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd in Nederland. De wedstrijd heeft 9 categorieën met in totaal 16 winnaars die meedingen naar de hoofdprijs. Daarnaast worden de winnaars voor de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek getoond. Ook dit […]

Info

Jeroen Oerlemans 1970 – 2016

“Ik maak ter plekke altijd de veiligste keuze. Daar moet je op vertrouwen”, zei Jeroen als hij zijn oorlogsreizen besprak met zijn ‘meisje’, Boes Hogewind, moeder van hun drie kinderen. Maar de wereld werd steeds gevaarlijker, de oorlogen wreder. Boes: “Hij wist wat hij deed en waarom hij het deed. Maar hij was nog lang niet klaar. Het werk dat hij nalaat is heel mooi, maar er had nog veel meer bij gemoeten.”

Jeroen was een verhalenverteller, ook als fotograaf. Hij wilde erbij zijn, er bovenop zitten. En tegelijkertijd had hij een gave voor het iconische, verstilde beeld. Op 2 oktober van dit jaar werd Jeroen dodelijk geraakt door een sniper van Islamitische Staat in de Libische stad Sirte. Hij werd getroffen terwijl hij rennend een straat overstak.
De tentoonstelling Jeroen Oerlemans is een eerbetoon is tot en met 12 maart te zien.

Rondleidingen

Er is dagelijks om 14.00 uur een gratis rondleiding, neemt een gids bezoekers mee langs de werken in het museum en kom je alles te weten over de tentoonstelling. Aanmelden is niet nodig. Voor groepen is het ook mogelijk om op andere tijden een afspraak te maken.

Info