Hilversum is deze maand het middelpunt van de nieuwsfotografie.

Parallel aan de tentoonstelling Canon Zilveren Camera start een bijzonder inspiratiefestival over de vernieuwingen in de Nederlandse nieuwsfotografie. Hierbij presenteren we het programma van 17 februari.

Fotobesprekingen en workshop
Zaterdag 17 februari starten we om 10:00 uur met korte lezingen en fotobesprekingen en ontdek je de verhalen achter de foto’s.

09:30   Museum open, tentoonstelling te bekijken
10:00   Marc Prüst – beeldlezing
10:30   Leonard Walpot
10:50   Fleur Wiersma
11:10    Pauze
11:30   Jiri Büller
11:50   Joris van Gennip
12:10   Rob Engelaar
13:00   Freek van de Bergh
13:20   Jitske Schols
13:40   Overzicht 69 jaar Zilveren Camera
14:00   Rondleiding tentoonstelling

Daarnaast kun je je Portfolio laten zien en bespreken met verschillende fotografen en fotokenners zoals juryvoorzitter Marc Prüst en de fotografen Leonard Walpot, Fleur Wiersma, Jiri Büller, Rob Engelaar, Freek van de Bergh, Jitske Schols, Annabel Oosteweeghel ea. Tijdens de Portfolio Review krijg je persoonlijke feedback. Geef je op door te mailen naar communicatie@museumhilversum.nl en je krijgt gegarandeerd 2 gesprekken.

Om 11:30 uur of 13:45 uur kun je mee met de workshop ‘Breng Hilversum in Beeld’. Je gaat naar het beroemde Dudok Raadhuis van Hilversum, bekijkt de prachtige Burgerzaal en Raadzaal en beklimt de toren. Maico Barneveld neemt je mee en laat zien hoe je het Raadhuis en Hilversum mooi in beeld kunt brengen. Je kunt je hier aanmelden.

6 maart Inspiratiebijeenkomst met Carla Kogelman

Samenwerking
Het fotofestival is een samenwerking van Stichting de Zilveren Camera en Museum Hilversum en is mede mogelijk gemaakt door Gemeente
Hilversum, Stadsfonds Hilversum, Dupho en Hollandse Beelden.