Finissage en bekendmaking winnaar Publieksprijs

26 maart 2019

Wie is de favoriet van het publiek en wint de eerste Zilveren Camera Publieksprijs? Aanstaande zaterdag wordt, tijdens een speciale editie van Podium MH, de winnaar van de Publieksprijs 2018 in Museum Hilversum bekendgemaakt. De tentoonstelling de Zilveren Camera is nog tot en met zondag in Hilversum te zien.

De afgelopen maanden konden bezoekers stemmen, foto’s Arne van Oosterom

De vakjury, onder leiding van Birgit Donker van het Fotomuseum in Rotterdam, heeft tien werken van verschillende fotografen geselecteerd voor de titel Publieksprijs 2018. De foto’s moesten voor de jury een ‘stopping power’ en zelfstandige zeggingskracht hebben. Ze selecteerde grote en kleine verhalen die samen het nieuws van het afgelopen jaar representeren. De genomineerden zijn: Carla van de Puttelaar, Cynthia Boll, Eveline van Elk, Flip Franssen, Jasper Juinen, Koen de Weel, Marvel Harris, Remko de Waal, Sanne de Wilde en Wilco Versteeg.

Stemmen
‘In de 70 jaar dat we de Zilveren Camera uitreiken voor de beste nieuwsfoto, kon dit jaar voor het eerst ook het publiek een stem uitbrengen‘, aldus bestuursvoorzitter Marcel Molle. ‘De bijna 10.000 bezoekers van de tentoonstelling kregen een stemkaart in het museum, daarnaast zijn er ook ruim 1.300 digitale stemmen uitgebracht.’

Podium MH
De prijs wordt zaterdag 30 maart uitgereikt tijdens de speciale editie van Podium MH. Hier spreken onder andere de winnaar van de Zilveren Camera Cynthia Boll en de categoriewinnaars Sanne De Wilde en Remko de Waal. Aanmelden kan via de website van Museum Hilversum. De Publieksprijs is een initiatief van de Zilveren Camera en Museum Hilversum en is mede mogelijk gemaakt door CameraNU.nl.