Jongeren van over de hele wereld naar Museum Hilversum

Persbericht 14 november 2017

Vijftien films van één minuut, gemaakt door jongeren van over de hele wereld, zijn genomineerd voor The One Minutes Jr. Awards 2017. De genomineerden ontmoeten Hilversumse jongeren en openen 24 november in Museum Hilversum, samen met Floor van Spaendonck -directrice van Cinekid Festival- de tentoonstelling The One Minutes Jr. Vooruitlopend op de prijsuitreiking tijdens het International Documentary Film Festival IDFA in Amsterdam, onthullen de Hilversumse jongeren alvast hun favorieten. De tentoonstelling is van 24 november tot en met 10 december te zien, naast recente films zijn ook de hoogst gewaardeerde films van de afgelopen 15 jaar te bekijken.

De tentoonstelling The One Minutes Jr. is een tour over de wereld en toont de ontwikkeling in videokunst en het vertellen van verhalen van 2002 tot het jaar 2017. Het is ook een tijdreis door de ogen van jongeren, hoe zij omgaan met persoonlijke, politieke of sociale situaties van hun tijd, en hoe die blik in de tijd ontwikkelt. ‘De films geven jongeren een eigen stem en ze leren bovendien alle skills over hoe je een film maakt’, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. ‘Dit jaar zijn ook Hilversumse jongeren uitgedaagd om mee te doen.’ De 11-jarige Hilversumse Martin de Boer is met zijn film The End één van de genomineerde. Ook de films van de Hilversumse deelnemers zijn in de tentoonstelling te zien.

De genomineerden voor The One Minutes Jr. Awards 2017 zijn: Hasan (SY), Martin den Boer (NL), Viktoria Kuzmenko (UA), Denis Levchenko (UA), Danilo Savkevich (UA), Dasha Starikova (UA), Parisa (AF), Jacky Chan (HK), Yana Zavadskaya (UA), Anna Lusenkova (UA), Saad Chakroni (NL), Anastasia Novikova (UA), Nick Jam (AW), Yekaterina Masalskaya (UA) en Xu Jia Xin (HK).