Wat is jouw dagelijks nieuws? Maak hier een mooie en speciale foto van en win een echte camera!

De winnaars van 2017 zijn Niels van Kaam en leerlingen van de Groen van Prinsterenschool met deze foto over Pesten.

 

Een persfoto is een foto die in de krant komt en waarin het speciale nieuws van die dag wordt getoond. Denk maar aan de storm van donderdag 18 januari, in elke krant waren foto’s te zien van omgewaaide bomen, soms bovenop een auto, afgewaaide daken en omgekantelde vrachtwagens! Dit jaar stuurden bijna 600 fotografen hun foto’s in voor de wedstrijd van de Canon Zilveren Camera. De jury mocht uit ruim 11.000 foto’s de beste foto’s kiezen. De winnaar, Chris Keulen, kreeg een Zilveren Camera; een soort zilveren beker als bij voetbal maar dan in de vorm van een camera!

 

Maar wat is een Zilveren Camera zonder de inzendingen van jongeren, jullie beleven ook je dagelijks nieuws: blij, verdrietig, spannend, sensationeel of verrassend. Bijvoorbeeld een verhuizing, een brand in de straat, een lekke band, een beugel, een bruiloft, jarige opa of oma, een gebroken arm, een dansshow of een bijzondere sportprestatie, het kan allemaal! Wij dagen je uit om van deze bijzondere gebeurtenis een mooie foto te maken.

 

Er worden 3 prijzen uitgedeeld, een 1e , 2e en 3e prijs. Alle drie de winnaars krijgen een echte camera en hun foto wordt uitvergroot op dibond geprint, dit is een afdruk op een aluminium plaat. Tevens wordt er een selectie gemaakt van de beste andere foto’s die als een reizende expo de scholen langs gaan.

 

HEEL VEEL SUCCES!