MediaLab Museumvideo

Leer video’s maken en livestreamen

Tijd om te streamen! Wil je ook leren hoe je succesvol een live video maakt en je relaties via je website of social media op de hoogte houdt over nieuwe tentoonstellingen, interviews met kunstenaars, rondleidingen, specials over restauratie, etc? En wil je ook live video met real-time interactie met je publiek? Meld je dan nu aan voor het MediaLab ‘Museumvideo’. Een praktijktraining video’s maken met de smartphone en live uitzendingen met de iPhone en iPad.

Museum Hilversum geeft samen met Onswerk.tv deze praktijkgerichte tweedaagse training voor medewerkers van musea. Je leert met de smartphone filmen, monteren en online publiceren van korte video’s. Ook leer je in teamverband – in je eigen museum – een live uitzending maken met een iPad en meerdere iPhones voor een geschakelde professionele livestream op Facebook.

Ervaringen van musea die dit al doen

Musea die de training ‘Museumvideo’ hebben gedaan maken nu zelf live uitzendingen.

Stedelijk Museum

“Facebook live is voor het Stedelijk een fijn en laagdrempelig middel vanwege de korte productietijd en de lage kosten en de mogelijkheid tot interactie met de volgers. Tijdens live tours roepen wij actief op om vragen en opmerkingen te delen in de comment-sectie zodat de gids van de live rondleiding deze direct kan beantwoorden.”

Van Gogh Museum

“Live guided tours zijn voor het Van Gogh Museum één van de belangrijke tools om onze missie te volbrengen op Social Media. Onze fanbase is zeer internationaal en daarom ligt er een belangrijke taak voor de Social Media kanalen, het digitaal beschikbaar maken van onze collectie en kennis voor alle fans van Vincent van Gogh wereldwijd.”

Museum Hilversum

“Museum Hilversum programmeert in het hart van de Mediastad, een gevarieerd programma vol mediakunst- en cultuur. We willen met livestreaming onze fanbase mee laten genieten van een evenement of tentoonstelling en hiermee ons bereik en uiteindelijk ons netwerk vergroten.”

 

Cursus Data

donderdag 13 september 2018
maandag 24 september 2018
donderdag 29 november 2018

De datum voor deel 2 van training wordt in overleg per museum bepaald.