Museum Hilversum opnieuw decor Het Perfecte Plaatje

Museum Hilversum is vanaf 13 december opnieuw het decor van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. In het programma gaan acht bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan en worden ze beoordeeld door professionals uit het vak. De initiatiefnemers Museum Hilversum en Canon, hoofdsponsor van het programma, tonen naast de winnende foto’s ook weer de meest indrukwekkende ‘unseen’ foto’s. De eerste aflevering wordt vanavond om 20:30 uur uitgezonden bij RTL 4.

De BN’ers die dit seizoen de uitdaging aangaan zijn Tygo Gernandt, Isa Hoes, Monique Smit, Roel van Velzen, Gordon Heuckeroth, Vivian Reijs, Estelle Cruijff en Giel de Winter. De deelnemers doen verschillende foto-opdrachten, die beoordeeld worden door de vaste juryleden en professionele fotografen William Rutten en Cynthia Boll. Het Perfecte Plaatje wordt gepresenteerd door Tijl Beckand, de productie is in handen van Talpa Producties.

Tentoonstelling
‘Het Perfecte Plaatje en de spannende eindstrijd zorgen voor levendige discussies over wat nu een goede foto is, welke foto’s vertellen een verhaal, maken nieuwsgierig en weten soms zelfs te verrassen,’ aldus Van Breugel. ‘In de tentoonstelling dagen we bezoekers uit om anders te kijken. Het brengt bovendien de magie van de media samen met fotografie.’ De expositie wordt op 12 december, na de bekendmaking van de winnaar, officieel geopend. De tentoonstelling is van 13 december t/m 1 januari te zien.