Hilversum viert Art in the Dark

29 november 2016

Vrijdag 9 december start festival ‘Art in the Dark’ op en rond de Kerkbrink, een lichtfestijn voor jong en oud. Van 20:00 tot 24:00 uur is er op en rond de Kerkbrink een programma met spectaculaire lichtkunst. Daarnaast openen ook Museum Hilversum en het oude postkantoor hun deuren met een speciaal programma. Het festival en museum zijn 9 en 10 december gratis te bezoeken.

Beide avonden starten met het schilderen van licht vanaf de Kerkbrink op het museum en de apotheek Heemskerck Duker. Iedereen is welkom om hier ter plekke mee aan de slag te gaan. Ook worden kunstwerken via 3D-mapping groot op Museum Hilversum en de apotheek geprojecteerd. De DJ-school voor jongeren ‘Nachtdokters’ laten tegelijkertijd vanuit de muziektent hun kunsten horen.

Het Museum Hilversum toont dit weekend voor het laatst de tentoonstelling PS Camera met werk van 60 fotografen. Bezoekers worden ieder uur getrakteerd op een gratis rondleiding. In het oude postkantoor is in een doorlopende tentoonstelling met een caleidoscopische mix van beeld en performance te zien.

Art in the Dark is een initiatief van Stichting Magdalena, kunstenaarsvereniging GSA/Galerie Hilversum en Museum Hilversum en wordt mogelijk gemaakt door Stadfonds Hilversum, het Prins Bernhardfonds, ABN-AMRO en de gemeente Hilversum. Met o.a. het Light-UP collective, Eva Kasbergen, Narouz Moltzer, Raphael Hermans, Pocket Knife Army, Rachel Dubbe, Nachtdokters, Dream Studios, Lilian van der Braak, Dewi Vingerling, Mark van Praagh, Vincent van der Geest, Arnaud Kretzer, Pascal Plantinga, Marleen Leysen, Dewi de Vree, Tom Elswijk, Danja Putman en Justin Heyl. Met medewerking van Flinders Café.