Het Perfecte Plaatje – De Expositie

1 december 2016

Beelden van Het Perfecte Plaatje vanaf 15 december in Museum Hilversum

Veel foto’s die tijdens het RTL 4-programma ‘Het Perfecte Plaatje’ zijn gemaakt, zijn van donderdag 15 december tot en met 31 december 2016 te zien in Museum Hilversum. De initiatiefnemers hoofdsponsor Canon en Museum Hilversum tonen naast de beelden ook de zeven afleveringen. Tevens wordt een selectie van de foto’s geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar het Ready2Help burgerhulpnetwerk van het Rode Kruis.

perfecteplaatjedef_1

In het door Talpa Producties geproduceerde tv-programma ‘Het Perfecte Plaatje’ begonnen zeven bekende Nederlanders met passie voor fotografie aan uitdagende opdrachten om een bijzondere foto te maken. Zij worden beoordeeld door professionals uit het vak en iedere aflevering valt de BN’er met de laagste score af. Jan-Ton Prinsze, Country Director van Canon Nederland, vertelt: “In ‘Het Perfecte Plaatje’ wordt iedere foto geprint zodat de jury de beelden goed kan bekijken. De kijker krijgt dankzij deze expositie de kans om de verrassende en ontroerende foto’s van dichtbij te beleven.”.

Finale
De finale van ‘Het Perfecte Plaatje’ wordt op maandag 12 december uitgezonden. Dan wordt bekend welke BN’er er met de hoofdprijs, een fotoreportage in National Geographic, vandoor gaat. Op dit moment zijn Humberto Tan, Marco Borsato en Kim Feenstra nog in de race. “Een spannende eindstrijd die de passie voor fotografie laat zien”, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. “In de tentoonstelling wordt een selectie van de werken getoond en worden bezoekers uitgedaagd anders te kijken.” De expositie wordt op zaterdag 17 december officieel geopend.

Veiling voor het Rode Kruis
Een selectie van de beelden uit de expositie van ‘Het Perfecte Plaatje’ worden geveild op dinsdag 20 december. Benthe Tupker, veilingmeester van Christie’s, zal de veiling in goede banen leiden. De opbrengst gaat naar Ready2Help van het Rode Kruis. Ready2Help is een netwerk van mensen die bereid zijn anderen te helpen, mocht dit nodig zijn. Via Ready2Help kan iedereen op zijn eigen manier een bijdrage leveren als er in Nederland een noodsituatie is. Bijvoorbeeld bij een (dreigende) overstroming, extreem weer, een verkeersinfarct of zoals momenteel bij de hulp aan vluchtelingen.