Ontdek Museum Hilversum met de expositie Dwars door China

9 april 2018

De landelijke Museumweek 2018 heeft als thema ‘ Ontdek ons échte goud’. In Museum Hilversum staan in dat kader, van 9 t/m 15 april, de werken van fotograaf Ruben Terlou centraal. Daarnaast zijn er tal van activiteiten en rondleidingen die je laten kennismaken met de Chinese kunst en cultuur. ‘We willen hiermee mensen bereiken die Museum Hilversum nog niet hebben ontdekt’, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. Bezoekers ontvangen tijdens de hele Museumweek 50% korting op een toegangskaartje, kinderen tot 11 jaar zijn altijd gratis welkom.

Museum Hilversum wil met de tentoonstelling China bijna ‘aanraakbaar’ maken. ‘Dit kan met de foto’s, interactives, films maar ook door de gratis rondleidingen. Bezoekers ontvangen meer interessante informatie en leuke anekdotes bij de werken.’ Speciaal voor de Museumweek zijn er extra rondleidingen, dagelijks om 12:00 en 14:00 uur.

Activiteiten
Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Chinese schilderkunst zijn er op zaterdag workshops Chinees penseelschilderen en is er een lezing over Chinese Kunst. Op zondag leer je je naam in Chinese karakter schrijven. Jongeren worden uitgedaagd om een spannende film te maken en voor de allerjongste museumbezoekers ligt er een speurtocht klaar. Ze ontvangen na afloop een leuke attentie. Kijk voor meer informatie op de website museumhilversum.nl.