Opening kinderkunst in Museum Hilversum

26 juni 2018

De tentoonstelling 100 werken – 30 kunstenaars inspireert jong en oud en wordt vrijdag uitgebreid met de kindertentoonstelling van Art Hilversum’, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. Na een bijzonder dansoptreden opent burgemeester Pieter Broertjes op 29 juni om 17:00 uur, samen met de jonge kunstenaars, deze bijzondere tentoonstelling. Art Hilversum is tot en met 1 juli te zien.

Kinderen aan het werk voor de expositie  |  foto José Kuyper, Bink Kinderopvang

Maar liefst 80 jonge kunstenaars kijken naar de nieuwste werken van volwassen plaatsgenoten en gaan hierdoor geïnspireerd zelf aan de slag bij Bink kinderopvang. ‘Aan het eind van de week wordt de tentoonstelling van Art Hilversum aangevuld met kunstwerken van deze jonge kinderen uit Hilversum. ‘Kunst heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen’, aldus Van Breugel. ‘Door de inspirerende samenwerking met Bink kinderdagopvang en Art Hilversum ontstaat er een mooie combinatie van het kijken naar kunst en het zelf maken.’ In dit slotweekend van Art Hilversum is er iedere middag om 14 uur een instap familierondleiding.