The One Minutes Jr. workshop

Ben je tussen de 11 en 17 jaar en houd je van films maken? Doe dan nu mee aan The One Minutes Jr workshop in Museum Hilversum. In deze gratis workshop ontdek je in vijf dagen alles wat er komt kijken bij het maken van een film. Bovendien maak je je eigen één-minuten film over jouw leven, fantasie of je kijk op de wereld.

The One Minutes Jr. geven ieder jaar tien workshops aan jongeren van over de hele wereld. Ze maken net als jij een één-minuten film en laten hiermee hun stem horen. Alle films doen mee met de wedstrijd. De 15 genomineerde films worden vertoond in de tentoonstelling in Museum Hilversum en op bijvoorbeeld de IDFA in Amsterdam. Voor de jaarlijkse One Minutes Jr. Awards komen genomineerden vanuit de hele wereld naar Hilversum. Als deelnemer van deze workshop hoor je hier natuurlijk ook bij.

Programma dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur.
24 juli – dag 1                         : Kennismaken, idee bedenken en een storyboard maken
25 & 26 juli – dag 2+3            : Filmtips, je gaat zelf filmen en geluid opnemen
27 juli – dag 4                         : Je leert je film monteren
28 juli – dag 5                          : Presentatie van video’s en uitreiken certificaten

We vertonen in ieder geval jouw film in het museum, maar je maakt natuurlijk ook kans op The One Minutes Jr. Award.

Aanmelden kan door mij een mailtje te sturen: veronique@museumhilversum.nl. Er kunnen 15 jongeren meedoen, dus wacht niet te lang met aanmelden. Deze workshop is voor 15 Hilversumse jongeren gratis.