Elk jaar organiseert Museum Hilversum een expositie van een Hilversumse mediakunstenaar. Dit jaar is het een duo tentoonstelling met fotografie en videokunst van Ilona Langbroek en Paul Cupido. Langbroek onderzoekt op een bijna poëtische wijze haar familiegeschiedenis in Nederlands-Indië , terwijl Paul Cupido in zijn werk zoekt naar het leven en de stilte om de totale berusting te vinden.

Persoonlijk werk
Nederland kent een lange geschiedenis met de voormalige kolonie Nederlands-Indië (het huidige Indonesië) en dat heeft vele sporen nagelaten. Langbroeks werk gaat over de verloren identiteit van haar familie en de daarmee gepaard gaande onderdrukte, maar nog altijd levende emoties.

Zoeken naar het oneindige niets
Paul Cupido laat zich inspireren door Mu, een Japanse term voor niet-bestaan. Hij zoekt naar leegte in relatie tot het leven, en maakt de kwetsbaarheid van het alledaagse voelbaar. Zowel in zijn videokunst als in zijn fotografie ligt dezelfde gevoeligheid.

De twee Hilversumse mediakunstenaars zijn cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Ze presenteren hun werk onder andere bij Bildhalle Amsterdam en op internationale kunstbeurzen zoals Unseen, Photo London, Paris Photo en PAN Amsterdam.