Lezing Emma van der Put & Puck Verkade

Lezing zondag 10 december om 14:00 uur

Zondag videokunstdag! Om 14 uur start Emma van der Put met haar lezing, gevolgd door de lezing van Puck Verkade om 15 uur. Laat je onderdompelen door de inspirerende verhalen en krachtige werken van deze twee jonge videokunstenaars.

 

Emma licht haar werkwijze toe en bespreekt onder andere de film WTC, 2016 (onderdeel van de expositie Classic Video Art). Gefilmd vanuit het perspectief van de hoge toren van het World Trade Center in Brussel, maakt de video de spanningen voelbaar die in de directe omgeving van het gebouw hoog opliepen in het najaar van 2015. De film reflecteert op een niemandsland tussen het optimistische idee van de vooruitgang uit het verleden en de plannen die klaar liggen voor de toekomst.

 

Centraal in het werk van Puck Verkade staat de beproeving van het mechanisme van de lens. Haar video’s bestaan uit een humoristische collage van persoonlijke opnames, gemanipuleerde archiefbeelden uit pop cultuur en fictieve scenes die tot leven komen door een samenwerking met acteurs. Puck zal naar aanleiding van haar recente project ‘Breeder’, ingaan op kwesties rondom de kracht en het kwaad van stereotypes die circuleren in de representatie van hedendaagse visuele cultuur.

 

Programma is gratis in combinatie met een entreebewijs voor Museum Hilversum. Aanmelden info@museumhilversum.nl.

 

foto van Museum Hilversum.