Verwacht – Exposities

We zijn weer open vanaf zaterdag 5 juni!

De Zilveren Camera is van zaterdag 5 juni tot en met zondag 15 augustus in Museum Hilversum, in de binnenstad, het Filmtheater en op de Kerkbrink te zien. Veel fotografen zijn op verschillende momenten in het museum aanwezig; een overzicht hiervan staat vanaf volgende week op de website. Kaarten zijn hier te boeken.

De Zilveren Camera 5 juni t/m 15 augustus
De start van de expositie De Zilveren Camera 2020 vindt traditioneel plaats in Museum Hilversum met daarnaast een selectie van de beelden in de binnenstad van Hilversum. Deze expositie is het resultaat van Nederlands grootste en meest prestigieuze fotografiewedstrijd en toont een overzicht van de beste nieuwsfoto’s en verhalen, gemaakt door Nederlandse fotojournalisten.

In de expositie zijn ruim 250 foto’s te zien: de winnaars in de tien verschillende categorieën (van nieuws en politiek tot sport en Natuur en Wetenschap), maar ook de winnaars van de Prijs voor Storytelling, NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, Paul Peters Fotoprijs, De Zilveren Camera Publieksprijs en natuurlijk De Canon Zilveren Camera. De laatste is gewonnen door fotograaf Kees van de Veen met een serie over Piet Franssen uit Tegelen, die tijdens de eerste coronagolf werd opgenomen op de intensive care in Assen. De jury noemt de beelden ‘integer’ en ‘intiem’. Het ging het afgelopen jaar vaak om het veel te vroeg afscheid moeten nemen van geliefden. Het verdriet dat we kennen uit de wekelijkse cijfers is in deze serie persoonlijk gemaakt.

Haal Museum Hilversum in huis: Circle of Life – Lieve Blancquaert
In de virtuele tour van de expositie ‘Circle of Life’ brengt de internationaal bekende Belgische fotograaf en journalist Lieve Blancquaert de drie grote levensverhalen – geboorte, liefde en dood – op een persoonlijke en multimediale manier samen. Kijk hier naar de tour.

Museum Hilversum

 

Verwacht – Events

 

Nieuws

In etalages op pleinen of in het museum; Hilversum maakt zich klaar voor De Zilveren Camera – 1 juni

Tentoonstelling Cataphote vanaf 11 december te zien 3 december

Tentoonstelling Circle of Life van Lieve Blancquaert
21 oktober