Verwacht

China Dreams – Xu Xiaoxiao Xu, Ruben Lundgren en Ruben Terlou
20 augustus – 24 oktober

De zijderoute is het eeuwenoude netwerk van handelsroutes tussen Oost en West, reikend van China tot Afrika en Europa. Het idee van de hernieuwde zijderoute, het grootste infrastructuurproject in de moderne geschiedenis, is door de Chinese President Xi Jinping in 2013 opnieuw vertaald en een centraal uitgangspunt geworden in de verhouding met China en het buitenland. ‘China Dreams’ is een trilogie over het China van vandaag, een tijdsdocument door de ogen van Xu Xiaoxiao, Ruben Terlou, Ruben Lundgren

Vincent Mentzel – Macht & Democratie
Met Marieke van de Velden, Joris van Gennip, Merlijn Doornerik
30 oktober – 31 december

Vrijheid en democratie zijn een terugkerend thema in het oeuvre van Vincent Mentzel. Een thema waar onophoudelijk voor gestreden moet worden waar nodig, maar dat ook voortdurend moet worden bewaakt. Zelfs in Nederland, waar in 2019 een wetsvoorstel van Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid tot grote commotie leidde onder (foto)journalisten. Zij zouden, op straffe van een celstraf, niet langer zonder toestemming van het ministerie naar buitenlandse brandhaarden mogen afreizen. De persvrijheid in Nederland beknot, een gruwel in de ogen van ook Vincent Mentzel, die zonder diezelfde persvrijheid geen getuige had kunnen zijn van de wereld in beweging. Reden te meer om het werk van Vincent Mentzel weer voor het voetlicht te brengen, ook van jongere generaties. Persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting verdienen onze onvoorwaardelijke aandacht!
Naast het werk van Vincent Mentzel exposeren de fotografen Marieke van der Velden, Joris van Gennip en Merlijn Doornerik.

World Press Photo 2021
5  t/m 24 januari 2022

De World Press Photo 2021, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is komend jaar weer in Museum Hilversum te zien. Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s kun je zien, inclusief de prachtige World Press Photo of the year en de World Press Photo Story of the Year. En natuurlijk veel indrukwekkende foto’s in de categorieën Nieuws, Portretten, Sport, Natuur en Milieu en de winnende films van de Digital Storytelling Contest.

De Zilveren Camera
6 februari t/m 28 maart 2022

De tentoonstelling De Zilveren Camera, de meest prestigieuze prijs voor fotojournalistiek met indrukwekkende beeldverhalen van Nederlandse fotografen. De expositie omvat foto’s uit tien verschillende categorieën als Nieuws Nationaal, Sport, Portret en Natuur en Wetenschap. Behalve foto’s van de Zilveren Camera, kunnen bezoekers ook de winnende foto’s van de Paul Peters Fotoprijs voor sociale fotografie, de Prijs voor Storytelling en de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar komen bekijken.