De Achterkant van Hilversum toont schoonheid

Persbericht 23 september 2022

Museum Hilversum en Stichting De Zilveren Camera slaan opnieuw de handen ineen om de onderzoeksfotojournalistiek een warm hart toe te dragen en te stimuleren in deze onzekere tijden. In de tentoonstelling ‘De Achterkant van Hilversum’ is tot en met 6 november het onderzoekswerk van de Nilla Berretty, Saskia van den Boom en Alex Kemman te zien. Donderdagavond al verrichte cultuurwethouder Arno Scheepers de officiële opening. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Hilversum.

Nilla Berretty – van Loenen volgde tien weken lang Ed Bakker, als vrijwilliger al zeven jaar beheerder van Wijkcentrum de Geus. Hij is de spreekbuis van de buurt. Samen steunen de buurtbewoners verschillende goede doelen. Al dit werk brengt bij hem ‘een lach op zijn gezicht’. Berretty brengt hiermee een ode aan de vrijwilligers die zich tomeloos inzetten.

Saskia van den Boom fotografeerde vijftig Hilversumse ontmoetingen. De spontane ontmoetingen vonden op straat plaats. Mensen van alle leeftijden en afkomsten, die zichzelf zijn en daarmee kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd. Met ieder hun eigen verhaal. Wat maakt je gelukkig? Wat heeft je gevormd? Waar voel je je thuis en wat is je wens voor de toekomst? Door al deze ontmoetingen ontdekken we de schoonheid van de inwoners.

Alex Kemman onderzocht de eco-corridors in de gemeente Hilversum. Voor dassen en andere wilde dieren vormen de wegen en bouwsels van mensen meestal een probleem. Kemman onderzocht deze eco-corridors en daarbij ook de natuurlijke verbindingen tussen natuur en stedelijk gebied. Eco-corridors zijn een belangrijk thema in de EU, als onderdeel van de biodiversiteitsstrategie 2030.