2 oktober t/m 8 november 2020 

De fotografen Jill Noteboom, Sanne Derks en Erik Borst tonen in een groepstentoonstelling een veelzijdig beeld van de coronacrisis en de impact hiervan op Hilversum. Heb je deze expositie gemist of krijg je er geen genoeg van? Maak dan een virtuele wandeling door Museum Hilversum en kijk naar de tentoonstelling. Klik hier voor de tour.

De drie fotografen kozen ieder een project met een andere focus, waardoor ze samen in een groepstentoonstelling een veelzijdig beeld van de crisis en de impact hiervan op Hilversum en haar inwoners schetsen. Sanne Derks brengt met haar serie een eerbetoon aan de vrijwilligers die zich achter de schermen onbezoldigd inzetten voor anderen. Het laat een diversiteit aan vrijwilligersinitiatieven zien en hoe vrijwilligers een brug slaan tussen klassen, generaties en culturen. Erik Borst maakte met ‘Ouwe’ een portret van het park de Oude Haven en haar jonge bezoekers; een generatie op een plek in een tijd die misschien voorgoed veranderd is. Jill Noteboom is, vanuit persoonlijk standpunt en geloof in de ernst en noodzaak van het onderwerp eenzaamheid in dit onderwerp gedoken; portretten bij de achterdeur.

De expo ‘De Achterkant van Hilversum’ is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera en Museum Hilversum en het is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van de Gemeente Hilversum.