De training

De Training

De training bestaat uit twee dagdelen, in de ochtend leer je de basisprincipes van het filmen met je smartphone en daarna ga je oefenen. In de middag leer je in teamverband een live uitzending maken.

Ochtend – Filmen met je smartphone

Samen met andere deelnemers leer je van professionele filmers de basistechnieken van filmen met je smartphone. Aan de hand van praktijkcases leer je de juiste positie te kiezen, hoe je geluid opneemt en met welke instellingen je de beste opnames krijgt. In het tweede deel van de ochtend laten we je zien hoe je een uitzending live kan streamen naar Facebook en hoe je deze vooraf kan aankondigen zodat je doelgroep op de hoogte is. Daarnaast vertellen we hoe je ook o.a. YouTube en Vimeo kan gebruiken voor je live stream.

Middag – Live video

Na de lunch leer je in teamverband een geschakelde live uitzending maken met meerdere iPhones en de iPad en ga je de rol van presentator, cameraman en regisseur ervaren. We laten zien hoe je zo’n uitzending inhoudelijk en technisch voorbereid en je gaat dit in de praktijk oefenen. We sluiten de workshop af met een echte live uitzending die je samen met de andere deelnemers gaat maken vanuit Museum Hilversum.

Oprioneel – LIVE UITZENDING IN EIGEN MUSEUM

Na deze training kan onswerk je ook begeleiden bij een live uitzending in je eigen museum. Ze helpen je dan met de voorbereidingen en op de dag van de uitzending zullen ze jou en je collega’s, een team van maximaal 6 mensen begeleiden om een live uitzending te maken. Wij adviseren wel dan dat minimaal 2 collega’s de training MediaLab hebben gedaan.

Deelname en kosten

De prijs voor deelname aan deze workshop € 425,- (excl. btw) per persoon
Drankjes en lunch zijn bij de kosten inbegrepen
De workshop gaat door bij min. 10 deelnemers.

 

Cursus Data

WAT HEB JE NODIG?

De apps en software die we gebruiken voor een meercamera geschakelde live uitzending met smartphones is alleen beschikbaar voor iPhone en iPad.