Fotowedstrijd

Hé! Doe jij ook mee?
De Zilveren Camera Junior fotowedstrijd 2020!

Wat is jouw nieuws? Wat gebeurt er op straat, op school, op je sportclub of binnen je familie? Wat maak je mee? Wat is: Jouw Dagelijks Nieuws? Ervaar hoe het is om een nieuwsfotograaf te zijn! Maak jij de mooiste en meest indrukwekkende foto? Laat jouw nieuws zien in een serie van drie beelden of in één enkel beeld en vertel jouw verhaal!

Hoe doe je mee?
Je kunt nu insturen voor de fotowedstrijd voor jongeren in de leeftijdscategorie 10 tot 13 jaar en 14 tot 18 jaar. Kijk hier voor de wedstrijdchecklist

Wat valt er te winnen?
Uit elke categorie kiest de jury een 1e, 2e en 3e plaats. Er komt een feestelijke prijsuitreiking op 15 maart met de burgemeester van Hilversum. Misschien win jij wel de titel ‘Zilveren Camera Junior 2020’ en één van de andere toffe prijzen. Woon je of zit je in Hilversum op school, dan maak je ook kans op de titel Junior Fototalent Hilversum. Kijk voor meer informatie ook hier.

  • Twee spiegel reflex camera’s van Canon: Canon EOS 2000D met een 18-55mm lens.
  • Twee Fuji Instax Hybride camera’s
  • 1 waardebon van 100,- en 8 waardebonnen van 50,- van Profotonet voor een mooie grote print.

Hoe kun je meedoen?
Vanaf vandaag is de fotowedstrijd geopend. Mail je foto of serie naar wedstrijd@museumhilversum.nl. Vermeld je naam, achternaam, e-mailadres en categorie (serie of enkel). Inzenden kan tot en met 10 maart 2020.  Doe mee!

SPECIAAL VOOR SCHOLEN

Leerlingen van zowel basisscholen als middelbare scholen zijn van harte welkom. Laat je inspireren door Mediakunst, leer kijken naar foto- en videokunst. Er zijn verschillende lespakketten beschikbaar. We bieden daarom museumlessen en rondleidingen aan voor zowel het primair als het secundair onderwijs. Interactie staat daarbij altijd centraal.

Wil je meer informatie over onze museumlessen? Neem contact met ons op en mail naar educatie@museumhilversum.nl. Ben je geen (docent van een) school, maar heb je toch interesse in een museumles? Voor naschoolse en buitenschoolse activiteiten passen we de lessen aan zodat ze aan je wensen voldoen.

Educatief Programma: ‘Zilveren Camera Junior’
Museum Hilversum gelooft in de kracht van een foto en is op zoek naar de mooiste en meest indrukwekkende beelden! We zijn tot en met 22 maart de thuisbasis voor ‘De Zilveren Camera 2019’, de belangrijkste prijs voor fotojournalistiek in Nederland. Ook dit jaar is er weer een buitenexpositie in de openbare ruimte van Hilversum en heeft het Museum Hilversum een educatief programma ontwikkeld en bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Rondleidingen onder leiding van een Museumdocent;
  • Kijkwijzer;
  • Fotowedstrijd.

Een unieke gelegenheid om voor of na een bezoek aan de expositie op basis van een aantal thema’s met de leerlingen te praten, te discussiëren en hen te inspireren om met andere ogen naar fotografie en media-uitingen te kijken. Ons programma sluit goed aan bij lessen en projecten op het gebied van bijvoorbeeld Media & Entertainment, Kunst & Cultuur, Maatschappij, Politiek en Geschiedenis.

Fotografiewedstrijd
Hoe is het om een nieuwsfotograaf te zijn? Het thema van de ‘Zilveren Camera Junior’ is ook dit jaar: Mijn Dagelijks Nieuws. Wij zijn voor deze challenge op zoek naar de foto’s die dit thema het beste weergeven. Docenten kunnen de wedstrijd in hun (CKV) lessen integreren om leerlingen extra te motiveren.