Educatie

Leerlingen van zowel basisscholen als middelbare scholen zijn van harte welkom in Museum Hilversum! Laat je inspireren door Mediakunst, leer kijken naar foto- en videokunst. Er zijn verschillende lespakketten beschikbaar. We bieden daarom museumlessen en rondleidingen aan voor zowel het primair als het secundair onderwijs. Interactie staat daarbij altijd centraal.

Oproep aan jonge kunstenaars: Doe mee met Young ART
Museum Hilversum en ART Hilversum nodigen kinderen en tieners uit om mee te doen aan het speciale podium voor jonge kunstenaars. Inspiratie voor dit podium is het werk van de volwassen plaatsgenoten die meedoen met de expositie Art Hilversum. Een mooie combinatie van het kijken naar kunst en het zelf maken.

Hilversum is rijk aan kunsttalent en dat is eind juni goed te zien in de tentoonstelling ART Hilversum. Hier kun je de nieuwste werken bewonderen en nu ook je eigen kunstwerk inzenden. Museum Hilversum hoopt honderd kunstwerken te kunnen tonen onder de titel Young ART. Inzenden kan van 20 juni tot en met 27 juni. Dit podium voor jonge kunstenaars wordt 28 juni om 17 uur geopend door wethouder Wimar Jaeger.

Wil je meer informatie over onze museumlessen? Neem contact met ons op en mail naar communicatie@museumhilversum.nl. Ben je geen (docent van een) school, maar heb je toch interesse in een museumles? Voor naschoolse en buitenschoolse activiteiten passen we de lessen aan zodat ze aan je wensen voldoen.