Fotowedstrijd #zilverencamerajunior2021

Hé! Doe jij ook mee met de fotowedstrijd #zilverencamerajunior2021!
Tot en met 1 augustus kunnen jongeren van 10 t/m 13 jaar of 14 t/m 18 jaar meedoen aan de fotowedstrijd en hun nieuwsfoto laten zien. Je kunt als een echte nieuwsfotograaf een enkele foto of een serie van drie beelden insturen. Wat gebeurt er op straat, op school, op je sportclub of thuis binnen je familie? Wat maak je mee? Wat is: Jouw Nieuws? Ervaar hoe het is om een nieuwsfotograaf te zijn! Laat jouw nieuws zien en misschien win jij de titel ‘Zilveren Camera Junior 2021’ en één van de andere toffe prijzen.

Hoe doe je mee?
1. Upload  jouw nieuwsfoto (enkele foto of een serie van 3 foto’s) op je Instagramaccount met de hashtag #zilverencamerajunior2021
2. Vertel: je voornaam en achternaam, geboortedatum,  woonplaats (eventueel school in Hilversum). Naam van de foto of serie.
3. Meer info mag in de beschrijvende tekst. Waar gaat de foto of serie over (en waarom deze foto of serie).

Lees hier meer over de prijzen en spelregels.

Winnaar Zilveren Camera Junior 2020 – serie, Pascal Kerpel (17 jaar)

Speciaal voor scholen
Leerlingen zijn van harte welkom! Laat je inspireren door mediakunst en leer kijken naar foto- en videokunst. Er zijn verschillende lespakketten beschikbaar met museumlessen en rondleidingen voor zowel het primair als het secundair onderwijs. Interactie staat daarbij altijd centraal.

Wil je meer informatie over onze museumlessen? Neem contact met ons op en mail naar educatie@museumhilversum.nl. Geen docent op een school, maar  toch interesse in een museumles? Voor naschoolse en buitenschoolse activiteiten passen we de lessen aan zodat ze aan je wensen voldoen.

Programma Zilveren Camera
Museum Hilversum gelooft in de kracht van een foto en is op zoek naar de mooiste en meest indrukwekkende beelden. Voor de tentoonstelling De Zilveren Camera, de belangrijkste prijs voor fotojournalistiek in Nederland, wordt ook een buitenexpositie georganiseerd en een speciaal educatief programma, waarbij de verschillende onderdelen samen of los van elkaar kunnen worden geboekt.

– Rondleiding met een Museumdocent;
– In gesprek met de app: begeleid door een app dwalen leerlingen door de tentoonstelling en gaan met elkaar in gesprek over verschillende thema’s. De deelnemende fotografen vertellen in de app over hun werk en nodigen uit tot verdieping;
– Digitale rondleiding door de tentoonstelling Zilveren Camera;
– Zilveren Camera Junior; een fotografiewedstrijd voor leerlingen van 10 t/m 13 jaar en 14 t/m 18 jaar.

De expositie biedt een unieke gelegenheid om voor of na een bezoek, op basis van een aantal thema’s, met de leerlingen te discussiëren en hen te inspireren om met andere ogen naar fotografie en media-uitingen te kijken. Ons programma sluit goed aan bij lessen en projecten op het gebied van bijvoorbeeld Media & Entertainment, Kunst & Cultuur, Maatschappij, Politiek en Geschiedenis.

Fotografiewedstrijd
Hoe is het om een nieuwsfotograaf te zijn? Het thema van de ‘Zilveren Camera Junior’ is ook dit jaar: Mijn Dagelijks Nieuws. Wij zijn voor deze challenge op zoek naar de foto’s die dit thema het beste weergeven. Als docent kun je de wedstrijd in de lessen integreren om leerlingen extra te motiveren. Voor meer informatie of het boeken van een programma kun je mailen naar educatie@museumhilversum.nl.

Winnaar Zilveren Camera Junior 2020 – enkel, Lieve van der Ham (16 jaar)