Wil je meer weten over hoe je een reportage maakt of wil je je ook op het journalistieke pad begeven? Dan is dit een mooie kans. Ilvy neemt je mee in haar werk, ze vertelt hoe ze haar projecten aanpakt en hoe jij ook zulke krachtige foto’s kunt maken. In de middag bespreekt ze de foto’s die je eerder zelf hebt gemaakt. Je krijgt tips over je werk en het maken van een serie. Op de terugkomavond op 13 juni (17:30 tot 19:00 uur) worden nieuw gemaakte foto’s besproken. Aansluitend ben je welkom bij lezing van Ilvy (19:30 tor 21:15 uur).

Opdracht: Kies uit de thema’s educatie, gezondheid, werk, sport of milieu. Volg iemand uit je omgeving en maak een serie van 5 tot 10 foto’s.

Datum: 25 mei
Tijd: 10:00 – 16:00 uur (ontvangst vanaf 09:30 uur)
Inclusief een eenvoudige lunch op zaterdag.
Je kunt je hier aanmelden.

Ilvy Njiokiktjien werkt als onafhankelijk fotojournalist en multimediamaker. In haar werk focust ze op hedendaagse kwesties en sociale onderwerpen, met name in Afrika. Haar werk verschijnt regelmatig in nationale en internationale titels als The New York Times, NRC Handelsblad en Der Spiegel. Ze is lid van het fotoagentschap VII Photo Agency. Njiokiktjien heeft verschillende grote fotografieprijzen gewonnen, waaronder twee awards bij World Press Photo. Ze werd in 2013 benoemd tot eerste Fotograaf des Vaderlands. In 2014 won ze als eerste vrouwelijke fotograaf de Zilveren Camera.