De eerste expositie van de Louis Zaal Meesterklas is van 5 oktober t/m 1 december in Museum Hilversum te zien! Met werken van Duco de Vries – Unknown Saints, Annabel Oosteweeghel – Generation poor, Alex Kemman – Nederland Narcostaat, Anja Kortenbout – Happy in Heijplaat en Marijke Stroucken – Wachten op een wonder.

Louis Zaal was één van de vier oprichters van Hollandse Hoogte, het eerste bureau dat zich op Nederlandse fotografie richtte. Louis streed voor een goede positie van Nederlandse fotografen en was voorvechter van Nederlandse fotografie in het algemeen, reportages die gemaakt werden met betrokkenheid en van verhalen met inhoud en diepgang. De Louis Zaal Meesterklas is dan ook een ode aan hem en gaat om fotografie met een Nederlands onderwerp of een voor Nederland relevant onderwerp. De expositie wordt georganiseerd door de Zilveren Camera.

Wil je meer weten over de oprichting van Hollandse Hoogte, probeer dan de speciale editie van Hollandse Beelden te bemachtigen. Een prachtige boekje met fotoseries en verhalen uit de beginjaren.