MediaLab Livestreamen

Leer filmen en livestreamen

Tijd om te streamen! Wil je leren hoe je succesvol een live video maakt en je publiek via je website en social media op de hoogte houdt over nieuwe ontwikkelingen, interviews, specials en meer? En wil je met real-time interactie je publiek betrekken bij de uitzending? Meld je dan nu aan voor het MediaLab ‘Livestreamen’ en leer in deze praktijkgericht training filmen en live streamen met je iPhone

Museum Hilversum geeft samen met Ons Werk een praktijkgerichte training. Je leert in 1 dag de basisprincipes van het filmen met je smartphone en hoe je met een iPad en meerdere iPhones een geschakelde professionele livestream verzorgt. Na deze training kan je zelf een live uitzendingen verzorgen.

Ervaringen van musea die dit al doen

Musea die al eerder bij Ons Werk de training hebben gedaan maken nu zelf video’s en live uitzendingen.

Stedelijk Museum

‘Facebook live is voor het Stedelijk een fijn en laagdrempelig middel vanwege de korte productietijd en de lage kosten en de mogelijkheid tot interactie met de volgers. Tijdens Facebook live tours roepen wij actief op om vragen en opmerkingen te delen in de comment-sectie zodat de gids van de live rondleiding deze direct kan beantwoorden.”

Van Gogh Museum

‘Live guided tours zijn voor het Van Gogh Museum een van de belangrijke tools om onze missie te volbrengen op Social Media. Onze fanbase is zeer internationaal en daarom ligt er een belangrijke taak voor de Social Media kanalen, het digitaal beschikbaar maken van onze collectie en kennis voor alle fans van Vincent van Gogh wereldwijd.”

Museum Hilversum

“Museum Hilversum programmeert in het hart van de Mediastad, een gevarieerd programma vol mediakunst- en cultuur. We willen met livestreaming onze fanbase mee laten genieten van een evenement of tentoonstelling en hiermee ons bereik en uiteindelijk ons netwerk vergroten.”