Met de fiets gratis naar expositie China Dreams

Persbericht 10 oktober 2021

China en Nederland staan beide in de top 10 van landen met relatief veel fietsers. Een inspiratie voor Museum Hilversum voor een promotiestunt: Inwoners uit Hilversum en omgeving mogen de komende twee weken gratis naar de tentoonstelling China Dreams op vertoon van hun fietssleutel. In de tentoonstelling laten de fotografen Xiaoxiao Xu, Ruben Terlou en Ruben Lundgren ons kennismaken met het land dat zich snel ontwikkelt tot een moderne wereldspeler. Deze actie loopt tot en met 24 oktober.

Met de actie nodigt het museum Hilversummers uit en hoopt meer mensen te laten kennismaken met de expositie over China. ‘China is een land vol mystiek die we nog niet goed durven te omarmen en die ons steeds weer verbaast’, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. ‘In een wereld die wordt overspoeld met berichten en beelden, is een museum een fijne plek om te kijken en te beleven. Bezoekers kunnen met onze nieuwe app achtergrondverhalen van de werken horen, ingesproken door de fotografen’, legt Van Breugel uit. Fietsparkeren kan direct op het plein voor het museum.