We verwelkomen je graag in Museum Hilversum en hebben extra maatregelen genomen voor een veilig bezoek. Je bent 7 dagen in de week welkom, van 9.00 en 17.00 uur.  We werken met tijdsloten en als bezoeker moet je vooraf je bezoek aan ons museum online reserveren. Kijk hier om direct te reserveren. Op de dag zelf kun je bellen of er nog ruimte is en eventueel direct voor een tijdslot reserveren.

De nieuwe maatregelen

Voor een veilig en aangenaam museumbezoek houdt Museum Hilversum zich aan de regels van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging. Hieronder lees je puntsgewijs wat dit voor jou betekent.

– Om te voorkomen dat het te druk wordt, moet je vooraf je bezoek reserveren. Je koopt je ticket, zoals gebruikelijk aan de kassa. Betalen gaat via pin. De toegangsprijs blijft ongewijzigd.

– Reserveren kan voor 4 tijdsloten, t.w.: 9 tot 11 uur, 11 tot 13 uur, 13 tot 15 uur en 15 tot 17 uur. Dit kan online. Op de dag zelf kun je bellen of er nog ruimte is en eventueel direct voor een tijdslot reserveren. Er zijn voorlopig helaas geen rondleidingen mogelijk.

– Wij beschikken over 600 vierkante meter publieksruimte en laten 60 bezoekers of kleine gezelschappen (mensen die behoren tot een huishouden) per keer toe. We houden rekening met 1,5 meter afstand en één bezoeker of gezelschap per 10 vierkante meter vloeroppervlak.

– Ga niet van huis met gezondheidsklachten.

– Kom je met de auto dan kun je deze parkeren in de parkeergarage de Gooische Brink. De uitgang van de parkeergarage op de Kerkbrink is recht tegenover het museum. Kom je met de fiets, maak dan gebruik van fietsplekken.

– De linker trap voor het museum is de entree, dat geven we ook met een bord aan. We werken met een eenrichtingsverkeerroute door het museum. Je ontvangt bij de kassa een flyer met meer informatie.

– Onze medewerkers zitten achter een plexiglas scherm, waardoor je veilig kunt blijven communiceren.

– Museum Hilversum zorgt voor extra schoonmaakrondes. De plekken met veel contact, zoals deurklinken, pinautomaat, lift en leuningen worden extra gereinigd. Er is zeep en desinfecterende handgel beschikbaar.

– De liften in Museum Hilversum zijn toegankelijk voor 1 persoon per keer of voor bezoekers die samen een huishouden delen. Dit geldt ook voor de toiletruimten.

– Het museumcafé is helaas niet open. We verwijzen je graag naar onze collega’s aan het plein. Bij een bezoek aan het terras of restaurant van Roast of Vascobelo krijg je met je ticket 10% korting op een kopje koffie met een broodje.

– Onze pop-up winkel is verplaatst naar de Raadzaal.

Kijk hier voor het volledige protocol.

Tot snel!