Weer ‘ouderwets’ op pad? In het eerste PodiumMH – weer in levende lijve in Museum Hilversum – vertelt documentairemaker en fotograaf Terlou over zijn werk en gaat Stef van Breugel met hem in gesprek. China speelt wereldwijd een steeds grotere rol. Wat weten we van de Chinezen? Wie zijn ze en wat willen ze bereiken? Kortom; wat is de Chinese droom? Bekijk deze avond ook de tentoonstelling ‘China Dreams’, een trilogie over het China van vandaag, een tijdsdocument door de ogen van RubenTerlou, Xiaoxiao Xu en Ruben Lundgren. Dit programma maakt ook onderdeel uit van het mediafestival de Dutch Media Week.

9 oktober – 17:00 tot 19:15 uur

Ontvangst vanaf 17 uur, kijken tentoonstelling in Museum Hilversum
17:45 uur start het programma
19:00 uur einde programma
Bestel hier je ticket.

9 oktober 19:30 tot 22:00 uur

Ontvangst vanaf 19:30 uur, kijken tentoonstelling in Museum Hilversum
20:00 uur start het programma
21:15 napraten en kijken tentoonstelling
Bestel hier je ticket.

We vragen je om bij aankomst een coronabewijs (QR-code) te tonen via de CoronaCheck-app.

Terlou heeft een speciale interesse in China. Hij was eerder actief in Afghanistan en won de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek van de Zilveren Camera 2016. Terlou heeft een geheel eigen opvatting over fotojournalistiek. Hij participeert maar blijft wél fotograaf. Hij benadert de Chinezen op een persoonlijke manier en is nieuwsgierig naar wat zij denken, voelen en beleven. Hij bevraagt hen op de thema´s die buiten het officiële ´discours´ van de Chinese samenleving vallen. Terlou’s artistieke talent schuilt in zijn vermogen door te dringen tot de kern van het individu, de situatie, het systeem of het landschap.