Programma mobile movie days

Mobile Movie Masterclass 8 september | 10.00 – 12.00 uur 

Workshop filmen met je mobiele telefoon onder leiding van Johan Dijkstra, zelf twee keer winnaar op het festival van Ruben Kazantsev. Een ochtend voor iedereen die een film wil maken met een mobiele telefoon. Johan geeft je tips&tricks en het goede voorbeeld.

 

Meet & Greet Ruben Kazantsev en Renata Rinyu. Alles over het produceren met mobiele telefoons. 8 september | 14.00 – 16.00 uur 

Ruben Kazantsev en Renata Rinyu van het iPhone Film Festival delen in de middag hun ervaringen met het filmen en produceren met mobiele telefoons.

 

Hoe techniek nieuwe verhalen laat vertellen 10 september | 14.00 – 17.00 uur

Een cultuurhistorische reis met als thema ‘Hoe techniek de wijze van het vertellen van beeldverhalen heeft bepaald en zal blijven bepalen’.
Prachtige voorbeelden in de context geplaatst door cultuurhistoricus en regisseur Ruud van Gessel, maker van de eerste lange documentaire met mobiele telefoons: TAPZ a mobimentary uitgezonden door de VPRO/NPO3.

 

Beeld aan de Massa! Is het fake of is het news? 11 september | 19.30 – 22.00 uur 

Eric Goossens & Ruud van Gessel, beiden bevlogen mediamakers laten vanuit hun expertise als antropoloog en cultuurhistoricus zien hoe filmen of live uitzenden met mobiele telefoons de beeldvorming ingrijpend aan het veranderen is.

 

Update Filmen met je mobiel, kans of…? 13 september | 17.00 -18.00 uur

Wat betekent deze onomkeerbare internationale ontwikkeling voor het bestaande curriculum, de organisatie en de toekomst van jongeren? Onder leiding van drs. Ruud van Gessel.

 

Hoe techniek nieuwe verhalen kan vertellen 4 oktober | 19.30 -22.00 uur 

Cultuurhistoricus en regisseur Ruud van Gessel laat aan de hand van voorbeelden zien hoe die vertelvormen evolueren dankzij technische innovaties. Zelf maakte hij TAPZ a mobimentary, de eerste lange documentaire met mobiele telefoons uitgezonden door de VPRO/NPO3.