Museum Hilversum presenteert 22 januari een Podium MH met de Nederlandse fotojournalist en filmmaker Kadir van Lohuizen.

Tijdens het Podium MH gaat Kadir in op zijn oevre en inspiraties, en in het bijzonder op zijn projecten rond de thema’s milieu en klimaat. Ook zijn aanpak en de mogelijkheden om werk te presenteren en fotografie ‘naar het publiek’ te brengen, komen aan bod.

Kadir is beroepsfotograaf sinds 1988 en medeoprichter van fotoagentschap NOOR. Hij maakte reportages over conflicten in Afrika en elders. Over de zeven wereldrivieren, de diamantindustrie, Via PanAm, over de hedendaagse migratie in Noord- en Zuid-Amerika, ‘Where will we go’, over de gevolgen van de zeespiegelstijging voor de mens, ‘Wasteland’ en ’Na ons de zondvloed’. Kadir legt de wereldproblematiek vast in zijn foto’s. Hij is meervoudig winnaar van World Press Photo-prijzen en van de Zilveren Camera. Zijn krachtige werk is bekroond een Visa d’Or en de prestigieuze Nederlandse Dick Scherpenzeelprijs voor de beste reportage over de ontwikkelingslanden.

Programma woensdag 22 januari
19:00 Inloop – Tentoonstelling World Press Photo is open!
19:30 Podium MH Kadir van Lohuizen
20:30 Korte pauze
21:15 Vragen en netwerkborrel

Aanmelden
De kosten voor deelname aan dit Podium MH zijn € 7,50, inclusief bezoek aan de tentoonstelling World Press Photo.

Aanmelden Museum Vrienden
Museum Vrienden melden zich aan door een mailtje te sturen naar communicatie@museumhilversum.nl. Deelname voor Museum Hilversum Vrienden is gratis. Wil je meer weten over de voordelen van een museum Vriendschap? Kijk dan bij Vrienden.