Rob de Nijs onthult zijn foto: start van de bezoekersactie bij Icons

Persbericht 18 juli 2022

Zaterdagmiddag 16 juli kwam Rob de Nijs naar Museum Hilversum voor de onthulling van een foto van zijn laatste optreden. De tentoonstelling ‘Icons’ bestaat uit bijna 150 foto’s van beroemdheden, gefotografeerd door William Rutten. Met de verrijking van de expositie met deze nieuwe foto gaf Rutten het startsein voor de actie ‘Welk icon mis jij?’. Bezoekers worden uitgenodigd om hun icon aan te dragen. Uiteindelijk mag één van hen de foto van zijn icoon zaterdag 13 augustus onthullen, deze op de laatste dag van de expositie zelf van de wand halen en direct mee naar huis nemen.

Rob de Nijs en zijn vrouw Henriëtte – @ William Rutten

Rob de Nijs had al een mooie plek in de eregalerij, maar een foto van zijn onlangs gegeven afscheidsconcert ontbrak. Althans, volgens bezoekers van de tentoonstelling en fans van Rutten. ’Ze hebben absoluut gelijk’, aldus Rutten. ‘Deze foto is een waardevolle aanvulling en mooie waardering voor een groot nederpopicoon.’ Ook De Nijs krijgt na de tentoonstelling de foto aangeboden.

Welk icon mis jij?
Door de reacties van bezoekers bij de tentoonstelling ontstond het idee te vragen wie ze nog meer missen. ‘Uiteraard hebben we een zorgvuldige selectie gemaakt, maar ik ben heel benieuwd wie er volgens bezoekers nog bij moet’, aldus een lachende Rutten. De trekking vindt plaats op donderdag 11 augustus. Het publiek deed nog een suggestie: meer verhalen in de audiotour! Ook die suggestie wordt opgevolgd. In de app worden nieuwe verhalen toegevoegd aan de ruim 30 verhalen van de fotograaf die al bij de foto’s te beluisteren zijn. De tentoonstelling is tot en met zondag 18 september in Museum Hilversum te zien.