Sinterklaas slaapt in Museum Hilversum

2 november 2021
Museum roept de hulp in van jonge inwoners voor een warm welkom

Ook dit jaar heeft Sinterklaas een slaapkamer gereserveerd bij Museum Hilversum. Het museum wil de Sint een warm welkom heten en hoopt dat jonge Hilversummers helpen met het versieren van de slaapkamer. Voor tekeningen en knutsels staat er vanaf woensdag 3 november een speciale Sintbrievenbus voor het museum. ‘Met hulp van de allerjongste Hilversumse kunstenaars zal de Sint zich straks helemaal thuis kunnen voelen’, aldus museumdirecteur Stef van Breugel.

Sinterklaas is na de intocht in Nederland op zaterdag 13 november te gast in het museum tot en met zondag 5 december. ‘We zijn vereerd dat de Sint ook dit jaar weer blijft logeren, de goedheiligman is van harte welkom’, aldus Van Breugel. Ook dit jaar is er een fototentoonstelling over deze oer-Hollandse traditie in het museum te zien.

Wie maakt een mooie tekening voor Sinterklaas? Stuur deze op naar Museum Hilversum of stop deze vanaf woensdag in de speciale brievenbus voor het museum. De slaapkamer van de Sint is gratis te bezoeken, maar we vragen je wel een plekje te reserveren.