Uitnodiging fotowedstrijd Zilveren Camera Junior 2022

Persbericht 17 februari 2022

Voor de zevende keer nodigt Museum Hilversum jongeren uit Nederland uit om mee te doen aan de Zilveren Camera Junior fotowedstrijd. Het is een oproep om ‘Mijn Nieuws!’ te laten zien in een serie van twee of drie beelden of in één enkel beeld. Fotografeer je eigen actualiteit, dus nieuws die voor jou belangrijk is. Inzenden kan tot en met dinsdag 22 maart.


Winnaar van de Zilveren Camera Junior 2021 bij de uitreiking in Museum Hilversum

Nu de winnaars van De Zilveren Camera zijn bekend gemaakt is het de tijd voor jongeren om mee te doen en foto’s in te sturen voor de jonge fotografieprijs. Nieuwsfotografie gaat over alles wat er in de samenleving speelt, vertelt verhalen, ontroert en bekritiseert. Het afgelopen jaar zaten er mooie egodocumenten over de natuur in eigen tuin, huisdieren en samen spelende kinderen in de wedstrijd. Maar ook beeldverhalen over de wateroverlast in Zuid-Limburg en de gevolgen van corona.

Meedoen
Meedoen kan voor de leeftijdscategorie 9 t/m 13 jaar of 14 t/m 18 jaar. Je kunt je foto’s insturen via Instagram met de hashtag #ZilverenCameraJunior2022 of mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl. Vertel: je voornaam en achternaam, geboortedatum, woonplaats en geef je foto of serie een titel en een korte omschrijving. Je mag maximaal met drie foto’s of series meedoen. Het moeten foto’s zijn die je dit jaar (2022) hebt gemaakt.

Door de ogen van een prof
Iedereen die tips wil bij het maken van een foto en wil leren kijken door de ogen van een prof kan zich opgeven voor een speciale gratis workshop. Je neemt je mobiel of je camera mee, gaat op stap met een winnaar van de wedstrijd en maakt gegarandeerd betere foto’s. Na afloop kun je jouw foto’s meteen insturen voor de wedstrijd #zilverencamerajunior2022. Meld je nu alvast aan voor de eerste workshop met Marjolein Bijpost op 5 maart door te mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl. De workshop begint om 11 uur en duurt tot ongeveer 14 uur.

Wat kun je winnen?
Met je deelname maak je niet alleen kans om winnaar te worden van de Zilveren Camera Junior; er zijn ook mooie prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door Canon en Profotonet. Bijvoorbeeld een printer waarmee je je eigen foto’s af kunt drukken, een drone of een vergroting van jouw mooiste foto. Uit alle inzendingen kiest de professionele jury een 1e, 2e, 3e, 4e en 5e prijs voor zowel enkel als serie in beide leeftijdscategorieën. Jongeren uit Hilversum maken daarnaast kans op de titel Junior Fototalent Hilversum.

De Zilveren Camera Junior fotowedstrijd is een samenwerking met Sgoolfotografie en Proloog en is mogelijk gemaakt door Stichting Stadsfonds Hilversum. De tentoonstelling De Zilveren Camera is tot en met zondag 3 april in Museum Hilversum te zien.