Het onderwerp van de Zilveren Camera Junior is ‘Mijn Nieuws’. Je foto of fotoserie mag gaan over wat jij beschouwt als nieuws; op straat, op school, binnen je familie, vriendenkring of op de sportclub.

 • Je bent op 20 maart 2023 niet jonger dan 8 jaar en niet ouder dan 18 jaar.
 • De foto is tussen 1 januari en 20 maart 2023 gemaakt.
 • Je hebt de foto zelf genomen.
 • Je mag zelf (alleen) maar ook met je school of groep een fotoserie inzenden die door twee of meer makers zijn gemaakt. Er moet bij het insturen dan wel één contactpersoon worden vermeld en worden aangegeven wie er aan de serie heeft meegewerkt. Let wel: er wordt maar één prijs uitgereikt.
 • Een fotoserie bestaat uit 2 of 3 foto’s.
 • De foto’s mogen zwart/wit en/of kleurenfoto’s zijn.
 • Stuur een motivatie bij de inzending (jury neemt de motivatie mee in het beoordelen).
 • Het bestand is maximaal 10 Mb per foto.
 • Maak je je foto met een mobiel, bewaar deze dan tot en met 1 april.
 • Het formaat van de foto is JPG (vragen wij misschien later nog bij je op).
 • Foto moet van goede kwaliteit zijn (kun je ook met je mobiel maken).
 • Je hebt toestemming van je ouders of verzorgers om mee te mogen doen.
 • Je hebt toestemming van een eventuele geportretteerde om de foto te mogen insturen.

Insturen
Je kunt je foto of foto’s insturen via Instagram met de hashtag #zilverencamerajunior2023 of de foto’s mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl. Je mag dit jaar maximaal 3 keer meedoen, dus je kunt 3 enkele foto’s, of een serie van 2 of 3 beelden of een combinatie hiervan insturen. Vermeld hierbij een titel (korte omschrijving is fijn), je leeftijd (geboortedatum en jaar) en woonplaats (en eventueel ook of je in Hilversum naar school gaat (kan ook in DM).

Rechten fotograaf
Als fotograaf behoud je te allen tijde de auteursrechten over het ingezonden werk. Je krijgt 6 gratis toegangskaarten en je bent welkom bij de bekendmaking van de winnaars op 3 april om 15.00 uur in Museum Hilversum. Als je een vraag hebt over de wedstrijdvoorwaarden en er niet uitkomt met je ouder(s) of leraar/lerares dan mag je je vraag altijd mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl.

Rechten Museum Hilversum
Door mee te doen geef je toestemming om zinnen uit je motivatie te gebruiken, in te korten en/of aan te passen. Museum Hilversum heeft het recht gebruik te maken van de ingestuurde beelden in de media, waaronder social media, zonder enige aanspraak op vergoeding. Museum Hilversum zal ervoor zorgen dat de naam van de fotograaf goed vermeld staat.

Een vakkundige jury oordeelt over de inzendingen. De beslissingen van de jury zijn bindend en kunnen niet worden aangevochten.. Uit alle inzendingen kiest de jury een 1e, 2e, 3e, 4e en 5e plaats. En er komt een feestelijke prijsuitreiking.

Fototalent Hilversum
Deze lokale prijs is bedoeld voor jongeren die in Hilversum wonen of hier naar school gaan. Ook voor deze wedstrijd worden  de leeftijdscategorieën 8 t/m 13 en 14 t/m 18 jaar aangehouden. Jongeren die een inzending doen voor de landelijke wedstrijd doen hier automatisch aan mee. (Let op: komt de landelijke winnaar uit Hilversum dan heeft deze dus dubbel prijs!)

Belangrijke data
Dit zijn belangrijke data met betrekking tot de wedstrijden.
1 februari 2023                 Open voor insturen
20 maart 2023                  Sluiting wedstrijd             –
22/23 maart                      Beoordeling jury
2 april                                 Prijsuitreiking Junior Zilveren Camera