Wie wint de Zilveren Camera Junior?

24 februari 2021 – Fotowedstrijd Zilveren Camera Junior dit jaar via Instagram

Nu de winnaar van de Zilveren Camera bekend is, is het tijd voor jongeren om de felbegeerde titel Zilveren Camera Junior in de wacht te slepen. ‘We nodigen jongeren uit heel Nederland uit om mee te doen met de Instagram fotowedstrijd #zilverencamerajunior2021’, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum. ‘De opdracht is om de actualiteit te fotograferen en daarbij dicht bij jezelf en je omgeving te blijven.’

Winnaar Zilveren Camera Junior 2020 – serie, Pascal Kerpel (17 jaar)

Voor de zesde keer organiseren Stichting de Zilveren Camera en Museum Hilversum de fotowedstrijd Zilveren Camera Junior, één van de belangrijkste fotowedstrijden voor jonge fotografen. De opdracht is het fotograferen van je eigen nieuws, bijvoorbeeld wat er gebeurt op school, in je familie of in de buurt. ‘Het afgelopen jaar varieerden de inzendingen van mooie egodocumenten tot reportages over de klimaatmars en de boerenprotesten’, aldus Van Breugel. ‘We leven in een uitzonderlijke tijd, ik ben dan ook echt benieuwd of en hoe dit doorklinkt in het leven van jongeren.’

Nieuwsfotograaf
Jongeren kunnen dit jaar voor het eerst insturen via Instagram #ZilverenCameraJunior2021. ‘Het is een eenvoudige manier van insturen, overzichtelijk, transparant en voor jongeren een bekend kanaal. Meedoen kan voor de leeftijdscategorie 10 t/m 13 jaar of 14 t/m 18 jaar. Je kunt als een echte nieuwsfotograaf een enkele foto of een serie insturen.’ Uit alle inzendingen kiest de professionele jury een 1e, 2e en 3e prijs voor beide leeftijdscategorieën. Jongeren uit of op school in Hilversum maken daarnaast kans op de titel Junior Fototalent Hilversum. De deelnemers kunnen een drone winnen, een echte camera of één van de vele andere prijzen die Profotonet beschikbaar heeft gesteld.

Insturen
Upload je foto of serie van max 3 beelden van jouw nieuws op Instagram met de hashtag #ZilverenCameraJunior2021 en tag @MuseumHilversum in de instagrampost. Vertel: je voornaam en achternaam, leeftijd en geboortedatum, woonplaats (eventueel school in Hilversum). Verder ook de naam van de foto of serie. Meer info mag in de beschrijvende tekst. De Zilveren Camera Junior is een initiatief van Stichting De Zilveren Camera, Museum Hilversum en wordt georganiseerd in samenwerking met Profotonet. Meedoen en inzenden kan tot en met 25 april 2021. Kijk voor meer informatie op www.museumhilversum.nl/educatie/.

Winnaar Zilveren Camera Junior 2020 – enkel, Lieve van der Ham (16 jaar)