William Rutten ontvangt een ICONS Award uit handen van Het Goede Doel

18 september 2022

Tentoonstelling ICONS in Museum Hilversum trekt record aantal bezoekers

Goed nieuws voor William Rutten die vandaag werd verrast met een Award tijdens de onthulling van 11 nieuwe iconen in zijn tentoonstelling. Afgelopen week ontving Museum Hilversum de 20.000ste bezoeker in de ICONS tentoonstelling. Daarmee is het de best bezochte expositie van Museum Hilversum. Uit handen van Toni Peroni junior, Henk Temming, René Meister en Henk Westbroek (virtueel aanwezig) ontving Rutten hiervoor een ICONS Award. De spectaculaire tentoonstelling is verlengd tot en met 9 oktober.

‘William Rutten wordt gevierd door het publiek. Bezoekers komen voor zijn fotografisch oeuvre en ik vermoed ook voor zijn enorme enthousiasme’, aldus Stef van Breugel, directeur Museum Hilversum. ‘Hij is misschien wel de meest benaderbare BN’er die ons land rijk is.’ Het museum ziet dit niet alleen terug in de bezoekerscijfers, maar ook in de online reacties en de gastenboeken die bezoekers volschreven met lovende en vaak ook persoonlijke woorden.

Het Goede Doel
Dat hij zijn loopbaan te danken heeft aan de band Het Goede Doel is algemeen bekend. Dit maakte het voor Rutten extra bijzonder dat Tony Peroni junior (zijn vader was de drummer), Henk Temming, René Meister en Henk Westbroek (online vanaf zijn vakantieadres), de Award persoonlijk aan hem overhandigden. Als 16-jarige fotografeerde hij hun concert. De heren zagen direct zijn talent en namen hem daarna onder hun hoede.

Nieuwe iconen
Bezoekers werden in de tentoonstelling uitgenodigd om hun eigen icon aan te dragen. Wie wordt gemist en zou nog moeten worden toegevoegd? ‘Hiermee zijn al twee werken toegevoegd, maar dit bracht ons ook op het idee om alle voorgestelde namen te tellen en vandaag de tentoonstelling nog verder te verrijken met de 11 meest genoemde namen’, vertelt Van Breugel. Dit moment is het startsein voor de verlenging van de tentoonstelling met drie weken.’