Doe jij ook mee met de fotowedstrijd #zilverencamerajunior2021!

Ben je 10 t/m 13 jaar of 14 t/m 18 jaar? Dan kun je tot en met 1 augustus meedoen aan de fotowedstrijd en jouw nieuwsfoto laten zien. Je kunt een enkele foto of een serie van drie beelden insturen. Wat gebeurt er op straat, op school, op je sportclub of thuis binnen je familie? Laat jouw nieuws zien en misschien win jij de titel ‘Zilveren Camera Junior 2021’ en één van de andere toffe prijzen.

Hoe doe je mee?
1. Upload  jouw nieuwsfoto (enkele foto of een serie van 3 foto’s) op je Instagramaccount met de hashtag #zilverencamerajunior2021
2. Vertel: je voornaam en achternaam, geboortedatum,  woonplaats (eventueel school in Hilversum). Naam van de foto of serie.
3. Meer info mag in de beschrijvende tekst. Waar gaat de foto of serie over (en waarom deze foto of serie).

Via Instagram krijgen de winnaars een persoonlijk bericht (de laatste 5 moeten dan alsnog de foto’s mailen). De jury selecteert 3 foto’s in iedere categorie. Post moet voldoen aan de wedstrijdvoorwaarden (foto gemaakt in 2021, leeftijd enz). Inzenden kan tot en met 1 augustus. Doe mee!

Wat valt er te winnen?
In beide categorieën kiest de jury een 1e, 2e en 3e plaats met een feestelijke prijsuitreiking in Hilversum. Misschien win jij wel de titel ‘Zilveren Camera Junior 2021’ en één van de andere toffe prijzen. Woon je of zit je in Hilversum op school, dan maak je ook kans op de titel ‘Junior Fototalent Hilversum’. De winnaars ontvangen een oorkonde en één van deze prijzen die beschikbaar zijn gesteld door Profotonet:

 • 1x Fuji SQ20 instax camera met film: dit is een digitale camera en instant camera in 1.
  Je maakt korte video’s en selecteer het beste frame voor jouw afdruk. Na het maken van je foto kun je deze digitaal opslaan, bewerken via het scherm en afdrukken. Dankzij de 4x digitale zoom lens maak je creatieve composities.
 • 1x Canon camera EOS: deze spiegelreflexcamera is perfect voor de beginnende fotograaf.
 • 4 x een Fuji instax mini 11 met film: een leuke en stijlvolle camera die direct prints op creditcard-formaat produceert. De camera heeft zelfs een ingebouwde flitser.
 • 1 x E58 drone met camera: de nieuwste opvouwbare WiFi drone met camera is aan te sturen door de meegeleverde zender en je eigen smartphone. De app kun je gratis downloaden. Deze drone is ready to fly en maakt scherpe en trillingsvrije beelden.
 • 6 x Profotonet Photo Blocks 30 x 40 cm: doe iets speciaals en laat je foto vergroten en afdrukken op een Photo Block. Zo kun je altijd naar jouw mooiste foto blijven kijken.

Wedstrijdchecklist

 1. Je hebt de foto zelf genomen. Je mag geen foto van een ander gebruiken.
 2. Wanneer je je foto deelt via Instagram, vinden wij het leuk als je vertelt hoe en waarom je de foto hebt gemaakt, deze motivatie nemen we mee bij de beoordeling.
 3. Een serie bestaat uit 3 foto’s.
 4. Je mag ook met je school, klas of groepje een fotoserie insturen. Je kunt dan de prijs samen delen.
 5. De foto is tussen 1 januari en 1 augustus 2021 gemaakt.
 6. Je kunt meedoen tot en met 1 augustus 2021.
 7. Vergeet je gegevens niet:
  Voornaam en achternaam
  – Leeftijd en geboortedatum
  Woonplaats
  Ga je naar school in Hilversum? Geef dan ook de naam van je school.
  – Serie of enkel beeld, naam van de foto of serie
  Waar gaat de foto of serie over (en waarom deze foto of serie, je motivatie)
 8. Je mag een serie of een enkele foto insturen. Dit mag in kleur of zwart/wit zijn. Je mag maximaal 3 keer werk insturen.
 9. Bij het bewerken van foto’s, zijn er enkele regels waaraan je moet houden.
  – De foto’s mogen in kleur of zwart/wit worden ingezonden
  Aanpassen van witbalans, contrast, helderheid en kleurverzadiging mag. Ook mag je de foto iets croppen (er iets van afsnijden).
  Je mag geen filters gebruiken. De jury en de kijkers mogen namelijk niet voor de gek worden gehouden. Het is dus niet toegestaan om onderdelen, hoe klein ook, uit de foto te verwijderen, toe te voegen of te verbergen.

Jouw rechten:
Als fotograaf blijf jij altijd eigenaar van je foto en motivatie, dat heet auteursrecht. Als je een vraag hebt over deze regels en er niet uitkomt met je ouder(s) of verzorger(s), dan mag je je vraag mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl.

Andere belangrijke punten:
– Wanneer je meedoet geef je toestemming aan Museum Hilversum om jouw motivatie te gebruiken, in te korten en/of aan te passen.
– Museum Hilversum heeft het recht gebruik te maken van jouw foto in de media, waaronder social media, online en gedrukt, zonder dat jij daar geld voor krijgt. We zorgen er natuurlijk voor dat je naam goed vermeld staat.
– Met Museum Hilversum bedoelen we ook de Zilveren Camera en de jury van de Zilveren Camera Junior.
– Nog vragen? Mail naar communicatie@museumhilversum.nl.