Prijzen Zilveren Camera Junior

Wat valt er te winnen?
Uit elke categorie kiest de jury een 1e, 2e en 3e plaats. Er komt een feestelijke prijsuitreiking op 15 maart met de burgemeester van Hilversum. Misschien win jij wel de titel ‘Zilveren Camera Junior 2020’ en één van de andere toffe prijzen. Woon je of zit je in Hilversum op school, dan maak je ook kans op de titel Junior Fototalent Hilversum.

 • Twee spiegel reflex camera’s van Canon: Canon EOS 2000D met een 18-55mm lens. Deze gebruiksvriendelijke spiegelreflexcamera is perfect voor de beginnende fotograaf. Met deze camera maak je heldere, gedetailleerde foto’s met levensechte kleuren en kun je video’s in hoogwaardige Full HD kwaliteit opnemen.
 • Twee Fuji Instax Hybride camera’s: een slanke instantcamera die een echte mix is van digitaal en film. De camera maakt digitale foto’s, die op elk gewenste moment kunt afdrukken op INSTAX Mini-film. Dat kan wanneer je maar wilt en zo vaak als je wilt.
 • 1 waardebon van 100,- en 8 waardebonnen van 50,- van Profotonet voor een mooie grote print.

Wedstrijdchecklist

 1. Ik heb de foto zelf genomen.
  Je mag geen foto van een ander gebruiken.
 2. Wanneer je je foto instuurt vinden wij het leuk als je vertelt hoe en waarom je de foto hebt gemaakt, deze motivatie nemen we mee bij de beoordeling.
 3. Bestandsgrootte: minimaal 500 Kb en maximaal 15 Mb per foto.
 4. Een serie bestaat uit 3 foto’s.
 5. Je mag ook met je school, klas of groepje een fotoserie insturen. Je kunt dan de prijs samen delen.
 6. De foto is tussen 12 februari en 11 maart gemaakt.
 7. Je kunt je inzending sturen aan wedstrijd@museumhilversum.nl, tot en met 10 maart 2020
 8. Vergeet je gegevens niet:
  – Naam
  – Achternaam
  – Leeftijd
  – Geboortedatum
  – Woonplaats
  – Woon ik of ga ik naar school in Hilversum? Mijn school is: ….
  – Telefoon
  – Serie of enkel beeld
  – Naam van de foto of serie
  – Waar gaat de foto of serie over

Je mag een serie of een enkele foto insturen. Dit mag in kleur of zwart/wit zijn. Bij het bewerken van foto’s, zijn er enkele regels waaraan je moet houden.

Wat mag wel:
• De foto’s mogen in kleur of zwart/wit worden ingezonden;
• Aanpassen van witbalans, contrast, helderheid en kleurverzadiging, ook bij gedeeltes van de foto; maken van een rechthoekige uitsnede/crop.

Wat mag niet:
• Beeldbewerking, zoals gebruik van filters is niet toegestaan: de jury en de kijker mogen namelijk op geen enkele manier voor de gek worden gehouden. Het is dus niet toegestaan om onderdelen, hoe klein ook, uit de foto te verwijderen, toe te voegen of te verbergen.

Jouw rechten:
Als fotograaf blijf jij altijd eigenaar van je foto en motivatie, dat heet auteursrecht. Als je een vraag hebt over deze regels en er niet uitkomt met je ouder(s) of verzorger(s), dan mag je je vraag mailen naar wedstrijd@museumhilversum.nl.

Andere belangrijke punten:
• Wanneer je meedoet geef je toestemming aan Museum Hilversum om jouw motivatie te gebruiken, in te korten en/of aan te passen.
• Museum Hilversum heeft het recht gebruik te maken van jouw foto in de media, waaronder social media, online en gedrukt, zonder dat jij daar geld voor krijgt. Museum Hilversum zal ervoor zorgen dat je naam goed vermeld staat.
• Als er staat: Museum Hilversum, dan bedoelen we ook de Zilveren Camera en de jury van de Zilveren Camera Junior.