Sinterklaasfeest onder de loep

Terwijl de allerjongste de Sint ontmoeten en de slaapkamer in Museum Hilversum bekijken, nemen de leerlingen van groep 7 en 8 het feest onder de loep. Zien we je binnenkort? Wij kijken ernaar uit!

Voor de allerjongste

Ook dit jaar heeft Sinterklaas een slaapkamer geboekt in Museum Hilversum. Komen jullie kijken? Reserveer dan nu alvast je bezoek, dan vragen wij de Sint om thuis te blijven en de kinderen te ontvangen. De toegang is gratis.

In de kamer van de Sint is een hoop te beleven en te zien, zoals bijvoorbeeld een kleine fototentoonstelling. Sinterklaas heeft alle tijd om naar de verhalen van de kinderen te luisteren en vragen te beantwoorden. Nemen jullie een leuk knutselwerkje of tekening voor hem mee? Als dank heeft de Sint een leuke knutselverrassing voor ieder kind. Aanmelden speciaal voor groepen

Voor 9 t/m 14 jarige

Peternoten, het zetten van onze schoen en de discussie over Zwarte Piet, het Sinterklaasfeest heeft een lange traditie in ons land en is niet meer weg te denken uit onze cultuur. Door de jaren heen hebben Sint en Piet de nodige veranderingen ondergaan; ze zien er steeds iets anders uit en transformeren van boemannen tot echte kindervrienden. In dit programma verdiepen leerlingen zich in de traditie (bewustwording) en ontwikkelen een kritische houding.

Na het bekijken van de fototentoonstelling worden ze door Sinterklaas uitgenodigd om in de app naar filmpjes en foto’s te kijken. Dit programma kan op maat worden gemaakt. Door het bespreken van de opdrachten, maken van een foto en filmpje geven ze hun kijk op het feest.
Wil je je aanmelden of heb je vragen over dit programma, mail dan naar educatie@museumhilversum.nl.