Geweest

1 jul. 2023 — 10 sep. 2023

Openingstijden

Dagelijks open van 11 tot 17 uur.

Deel Dit Artikel

Happy Holidays

Enda Bowe
De Ierse fotograaf Enda Bowe, toont een nieuwe serie River's Mirror gemaakt tijdens een reis naar New York. Hij houdt zich bezig met het vertellen van verhalen en het zoeken naar licht en schoonheid in het alledaagse. Net als in zijn andere werk staat ook in deze nieuwe serie de mens centraal met haar emoties en de zoektocht in het leven.

Garrod Kirkwood
De Britse kunstenaar, filmmaker en visuele verhalenverteller Garrod Kirkwood toont twee werken uit zijn serie The Hubbucks. Deze Britse familie is met de auto vol met kinderen op weg naar de zee. Zijn werk kenmerkt zich door een reclameachtige stijl gecombineerd met een meer documentaire stijl.

Natacha de Mahieu
The fear of missing out, wie kent het niet dat gevoel? De Belgische fotograaf Natacha de Mahieu onderzoekt met haar serie Theater of Authenticity de manier waarop we reizen en de redenen die we hebben om naar bepaalde plaatsen te gaan. Voor het maken van deze serie selecteerde De Mahieu op basis van het aantal geotags de populairste natuurlijke plekken op social media. En maakt daar tientallen of honderden afbeeldingen van die ze vervolgens samenvoegt tot één afbeelding. In Happy Holidays laat zij twee werken zien die nog niet eerder in Nederland zijn getoond.

Martin Parr
De gerenommeerde Britse documentaire fotograaf Martin Parr neemt de bezoeker mee naar stranden en toeristische plekken over de hele wereld. Parr staat bekend om zijn unieke manier om de eigenaardigheden van het gewone leven vast te leggen. In Happy Holidays zijn twee series te zien, speciaal samengesteld voor deze tentoonstelling.

Thomas Struth
Op vakantie ontdekken we nieuwe werelden en bezoeken we veel musea. Michelangelo’s David is een van de hoogtepunten in Florence (Italië). Audience 06 (Galleria dell’Academia), Florenz toont Thomas Struths analyse van de dynamiek van het publiek en de ruimte waarin de beroemde David staat. Door de camera onder de sculptuur te plaatsen toont hij op unieke wijze een blik van het publiek vanuit het perspectief van het kunstwerk.

Sander van Wettum
De Nederlandse fotograaf Sander van Wettum toont Hibernation waarin hij het landschap van het massatoerisme aan de zuidkust van Europa toont. Hij onderzoekt al sinds 2010 het concept van de 'ultimate global resort'. Wat volgens hem een (dys)topische plek is vol beloftes die zich bevindt tussen feit en fictie, droom en werkelijkheid.

Samson Kambalu
Net als in het werk van De Mahieu staat het landschap centraal in de video van Samson Kambalu getiteld I cross a photograph. Zijn werk verwijst naar het situationisme en de Chewa Nyau-cultuur van zijn geboorteland Malawi. De korte video I cross a photograph heeft iets surrealistisch en naar eigen zeggen zijn het de filmische fragmenten waarin hij slapstick en spiritueel ritueel vermengt.

Helen Dowling
De Britse kunstenares Helen Dowling maakt video’s waarin ze de taal van montage, emotie, mimesis, antropomorfisme en het empathische potentieel van het bewegende beeld verkent. In Happy Holidays toont Dowling het videowerk The Burning Time Slideshow. Een video waarin de herinneringen aan vakantie als droombeelden worden weergegeven.