Geweest

19 jun. 2023 09:00 — 25 jun. 2023 15:00

Openingstijden

Dagelijks open van 11 tot 17 uur.

Deel Dit Artikel

Hendrik & Paula Kerstens: Self-Reflective

De tentoonstelling Self-Reflective brengt voor het eerst in tien jaar de kenmerkende indringende portretten van de internationaal erkende fotograaf Hendrik Kerstens weer samen. Naast verrassende topstukken is ook niet eerder getoond nieuw werk te zien, zoals een driedimensionaal werk.

Mode
Kerstens werkt al jarenlang met zijn dochter Paula als vast model voor zijn portretten. Hij werkt met voorwerpen uit het huishouden zoals taartranden, slagroomspuiten of een dweil. In de portretten vindt een spel plaats met de Vlaamse-Hollandse portretkunst van eenvoud en alledaagsheid.

Reeks zelfportretten
Inmiddels is Paula volwassen en afgestudeerd in de kunstgeschiedenis. Ze heeft met haar kunsthistorische kennis de beelden verder verrijkt. Daarbij is de invloed op haar beeltenis steeds groter geworden. Zo staat bijvoorbeeld de monitor van de digitale camera bij het fotograferen op haar gericht. Inmiddels, en daar duidt de titel van de tentoonstelling ook op, wordt de serie Paula langzamerhand een reeks zelfportretten.

Samenwerking
De tentoonstelling Self-Reflective is een samenwerking met Universitaire Bibliotheken Leiden, waar zich een kennis- en onderzoekscentrum voor de fotografie bevindt. Gastcurator is Maartje van den Heuvel, conservator Fotografie van Universitaire Bibliotheken Leiden.

credit © Hendrik en Paula Kerstens, Golden Cake Hat, 2022